Jaroslava Parašínová Rôzne

FOTO: Prvé horúčavy v uliciach Brezna. Slnečné lúče vytiahli do ulíc všetky generácie

Teplé počasie von vylákalo nejedného Brezňana. Ako to vyzerá v uliciach nášho mesta počas horúcich dní?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Prvé horúčavy v uliciach Brezna. Slnečné lúče vytiahli do ulíc všetky generácie
31
Galéria
Foto: Jaroslava Parašínová / Zdroj: Dnes24.sk

Hoci sa iba začal jún, v Brezne je v posledných dňoch poriadne horúco. Kto mohol, išiel si užiť pohodu sprevádzanú slnkom napríklad aj na námestie. Niektorí sa vybrali len na prechádzku, ďalší si teplý deň spestrili posedením na terase a doplnili ho stretnutím s priateľmi. Počas rozhovoru popíjali obľúbené nápoje.

Ani lavičky rozmiestnené po námestí a v parku nezostali prázdne. Brezňania relaxovali aj tam. Dospelí, študenti, rodičia s deťmi, dôchodcovia… Títo všetci sa radovali z počasia. Čašníčky v podnikoch sa rozhodne nenudili a mali čo robiť.

Na námestí sme sa pýtali ľudí, ako prežívajú horúce dni. „Sedíme blízko fontány a počujeme jej šum. Toto miesto mám veľmi rada a práve fontána je to, čo mne osobne skvelú atmosféru vytvára najviac. Slnko neuveriteľne hreje. Je to úžasné. Vedeli by sme tu s kamarátkou presedieť aj hodiny,“ odpovedala Ivana (24).

Posedávanie na terase si pochvaľovali aj páriky. „S priateľkou sme prednedávnom skončili v práci a teraz si už len užívame zaslúžené voľno. Radi si tu na námestí čas od času posedíme. Momentálne si vychutnávame kávu a je úžasná,“ poznamenal Marián (32).

Pri fontánach sme najčastejšie stretávali deti. Spoločne s rodičmi sledovali napríklad aj holuby. Zvedavé na vodu boli poriadne, čo nám potvrdila aj malá Karolínka (4). „Ja by som do tejto fontány najradšej vliezla a kúpala sa v nej,“ precítene priznala malá Brezňanka.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery slnkom zaplaveného Breznianskeho námestia!

V OBRAZOCH: Slnečný deň na námestí v Brezne
31
Galéria
Foto: Jaroslava Parašínová / Zdroj: brezno.dnes24.sk
Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM