Kristína Kožiaková Rôzne

FOTO: Rozlúčka deviatakov na breznianskej základke. Zábery radosti aj dojatia

Hoci sa takmer všetci školáci nevedia dočkať prázdnin, deviataci v Brezne sa so školou lúčili len ťažko. Pár očí nezostalo suchých. My sme ich boli pozrieť na jednu z breznianskych základiek.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Rozlúčka deviatakov na breznianskej základke. Zábery radosti aj dojatia
Zdroj: Dnes24.sk

Krásne róby aj motýliky na krku. Vo štvrtok sa všetci školáci lúčili so svojou školou. Niektorí na dva mesiace, iní však bránu školy prekročili posledný krát. Deviataci na Základnej škole Karola Rapoša v Brezne sa na svoju rozlúčku vyfintili, ako sa patrí a zastihli sme ich v dobrej nálade. V rukách už mali vysvedčenia, a to podstatné mali len pred sebou.

Čaká ich nová škola aj nové prostredie. Na svoju doterajšiu však budú spomínať len v dobrom. Richard prišiel na Pioniersku 4 len pred dvoma rokmi. „Môžem povedať, že sme boli perfektný kolektív a bude mi to chýbať. Tu som zažil oveľa viac ako v Prievidzi, kam som chodil predtým,“ povedal a dodal, že sa chystá na Športové gymnázium do Lopeja.

„Ja idem tiež do Lopeja, na informatiku. Je ťažké odchádzať po deviatich rokoch zo školy, boli sme skvelá partia. Verím, však, že sa určite budeme stretávať,“ prezradil nám Martin z 9.C.

Dievčatá sa pri rozlúčke neubránili slzám. Zuzka sa chystá zostať v Brezne na gymnáziu aj so spolužiačkou. „Určite mi bude smutno, pretože s niektorými spolužiakmi sme chodili spolu už od škôlky, čo je 11 rokov,“ povedala

Momenty z posledného školského dňa breznianskych deviatakov nájdete v našej fotogalérii. Pozrite sa aj na to, ako vyzeral koniec školského roka v iných regiónoch Slovenska.

Môže vás zaujímať:

Koncerty, letné kino a príde aj Spirit. Breznianske kultúrne leto odhalilo PROGRAM

SERIÁL: Breznianski poslanci za detských čias. Spoznáte rozkošného chlapca s motýlikom?

Rozlúčka breznianskych deviatakov v OBRAZOCH
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM