Kristína Kožiaková Samospráva

FOTO: Sťažnosti Brezňanov vypočuté. Útulok Tuláčik oddeľuje protihluková bariéra

Desiatky ľudí sa sťažovali na hluk z breznianskeho utulku. Petícia, ktorú spisali, nezostala nepovšimnutá. Pozrite si výsledok!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Sťažnosti Brezňanov vypočuté. Útulok Tuláčik oddeľuje protihluková bariéra
8
Galéria
Foto: Kristína Kožiaková / Zdroj: Dnes24.sk

Útulok Tuláčik sa pred rokom presťahoval do nových priestorov. V júni roku 2016 bola spísaná petícia za presťahovanie Tuláčika, nakoľko dotknutým obyvateľom vadil štekot psíkov z útulku.

„Proti nášmu útulku sa spísala petícia, ktorú podpísalo približne 100 ľudí, ktorým je náš osud ľahostajný. Nechcú nás majitelia, nesmieme byť na ulici, kam máme ísť? Podľa slov Janky Kokavcovej z OZ Tuláčik neevidujú za sedem mesiacov ani jedinú sťažnosť,“ prezradila nám ešte v júni Janka Kokavcová a dodala, že sťahovanie by pre Tuláčik znamenalo koniec, nakoľko investovali nemalé finančné prostriedky do nových priestorov.

Ako reakcia na petíciu za presťahovanie Tuláčika vznikla nová petícia za Záchranu Tuláčika. V tej dobe bolo vyzbieraných viac ako 3800 podpisov.

„Mesto neberie na ľahkú váhu petičnú akciu občanov, a preto sa ňou plánuje zaoberať a hľadať kompromisné riešenie, ktoré by mohlo uspokojiť obidve strany,“ oznámila nám Petra Dzurmanová, viceprimátorka mesta Brezna.

„Nakoľko bolo niekoľko sťažností na zvýšený hluk v okolí útulku, rozhodli sme sa vybudovať na jednej časti, súbežne s Hronom smerom k rodinným domom, protihlukovú bariéru,“ informoval portál Brezno24 riaditeľ Technických služieb Ján Lukáč.

Podľa jeho slov základ protihlukovej batiéry tvorí stavebná hmota z budovania obchvatu, ktorú momentálne nepotrebujú. „Z nej sa mechanizmami vytvorí cca 2 metrový val, ktorý prekryjeme zemou z kompostárne. Po jej úprave ju vysadíme trávou alebo drevinami. Je to jedno z plánovaných opatrení pre zníženie hlučnosti,“ konkretizoval jedno z opatrení Lukáč.

Pozrite si zábery protihlukovej bariéry, ktorú vytvárajú TS mesta Brezna pred útulkom Tuláčik v našej fotogalérii

Protihluková stena pred Tuláčikom
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM