Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Veselica, ľudovky aj obecná zabíjačka. Drábsko doslova ožilo tradíciami

Neďaleko Brezna bolo poriadne veselo. Na svoje si prišli nielen gurmáni, ale aj milovníci ľudovej zábavy!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Veselica, ľudovky aj obecná zabíjačka. Drábsko doslova ožilo tradíciami
3
Galéria
Zdroj: TASR

Klobásy, jaternice, tlačenky, ale aj domáca kapustnica sa v sobotu pomerne rýchlo rozobrali počas 3. ročníka Obecnej zabíjačky v Drábsku. Podujatie prilákalo do tejto vysoko položenej obce v okrese Brezno niekoľko stoviek ľudí z dediny i blízkeho okolia.

„Toto podujatie sme začali organizovať najmä preto, že zabíjačky ako také sú už aj na dedinách pomaly na ústupe. Chceli sme takto pripomenúť ľuďom ich atmosféru a ponúknuť im aj možnosť kúpiť si čerstvé zabíjačkové špeciality,“ povedala starostka Martina Grgačová Kocová. „Je to tiež príležitosť na to, aby dedina ožila, keďže tu žije väčšinou len staršia populácia,“ dodala.

Okrem mäsa a výrobkov z neho nechýbali na stoloch pred obecným úradom ani domáce šišky s lekvárom. O náladu sa pri varenom víne a hriatom starala Ľudová hudba Paľa Katrenčíka. Popoludní bol pripravený aj program pre deti. V kultúrnom dome varili pirohy a zabávali sa maľovaním na tvár. „Večer pokračujeme v zábave pravou dedinskou fašiangovou veselicou,“ pripomenula v sobotu starostka.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z Obecnej zabíjačky v Drábsku!

V OBRAZOCH: Zabíjačka pritiahla do Drábska stovky ľudí
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM