Kristína Kožiaková Kultúra

FOTO: Známy brezniansky M-klub opäť ožíva. Kedy by mohol otvoriť svoje brány?

Brezno sa rozhodlo obnoviť M-klub, známy z čias bývalého režimu. Odkiaľ prišla iniciatíva a na čo bude slúžiť? Zisťovali sme viac!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Známy brezniansky M-klub opäť ožíva. Kedy by mohol otvoriť svoje brány?
40
Galéria

Písal sa 24.apríl 1970. Práve v tento deň otvoril svoje brány M-klub. Vznikol z iniciatívy mládežníckej organizácie Mostárne v nevyužitých priestoroch závodného klubu ROH. Jeho cieľom bolo účelne využívanie voľného času mladých ľudí pracujúcich v tomto podniku aj študentov breznianskych škôl. Pôvodne mala byť v tomto priestore vináreň, ale mládežníckej organizácii sa podarilo presvedčiť vedenie podniku Mostáreň, aby tam bol klub mladých.

M-klub síce už roky nefunguje, no svitá mu vraj na lepšie časy. Vyzerá to tak, že znovu ožije a naplní sa mladými ľuďmi. Brezniansky M-klub začalo mesto v spolupráci s Technickými službami mesta Brezna postupne renovovať.

Pomoc s uprataním priestorov a tiež maľovaním prisľúbili aj členovia mládežníckeho parlamentu. „Iniciatíva prišla od mladých. A mesto je pripravené podporiť tento zámer,“ prezradila viceprimátorka Petra Dzurmanová.

Podľa slov viceprimátorky mesto zároveň zakladá občianske združenie M – klub Brezno, ktoré bude zastrešovať činnosť mládežníckeho parlamentu a aktívnych mladých ľudí všeobecne. Prostredníctvom združenia sa tiež budú môcť mládežníci zapojiť do rôznych projektov či požiadať o finančné prostriedky z mimorozpočtových zdrojov.

„Túto myšlienku podporuje aj primátor mesta. Teší nás, že mladí vyvíjajú takéto aktivity a budeme ich aj ako mesto podporovať. Okrem mládežníckeho parlamentu sa v M-klube chystajú aj viaceré iné aktivity, ktoré si rozhodne nájdu fanúšikov“ rozpráva ďalej Dzurmanová a dodáva, že M-klub bude novým priestorom pre mládež.

Ako sme sa dozvedeli brány M-klubu by sa mohli otvoriť po prvýkrát už na jar roku 2017.

Pozrite si zašlú slávu breznianskeho M-klubu v našej retro – fotogalérii!

Známy brezniansky M-klub oslavuje!
40
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM