Katarína Oravská Krimi

FOTOREPORTÁŽ: Takúto spúšť po sebe zanechala povodeň v Brezne

Mesto Brezno vyhlásilo včera v noci mimoriadnu situáciu. V dôsledku prívalového dažďa následných bahnotokov boli zatopené územia vo viacerých lokalitách mesta.

Ilustračný obrázok k článku FOTOREPORTÁŽ: Takúto spúšť po sebe zanechala povodeň v Brezne
Zdroj: Dnes24.sk

K zatopeniu došlo na uliciach: Mliekárenská, Vrbová, Lichardova, v lokalite Rohozná, v časti Podkoreňová a k vzniku bahnotokov a prívalových vôd na uliciach Horná, Dolná, Lichardova a na štátnej ceste I/66 na výjazde z mesta smerom na Horehron.

Pomáhali všetky zložky

„Na povodňových a zabezpečovacích prácach pracovalo mesto v súčinnosti s Mestskou políciou, Technickými službami mesta Brezno, Mestským hasičským zborom, Policajným zborom SR, SVP Povodie Hrona a podnikateľskými subjektmi, ktoré poskytli materiálne prostriedky pre realizáciu záchranných prác,“ povedala Alena Šperková, asistentka primátora mesta Brezno. Tieto práce boli vykonané do polnoci dňa vyhlásenia mimoriadnej situácie. Odstraňovali sa prekážky, ktoré bránili plynulému odtoku vôd, zložky odčerpávali vodu zo zatopených domov, pivníc a iných objektov. Prebiehalo aj vrecovanie piesku a ich rozvoz, umiestňovanie ochranných bariér na ochranu objektov a obyvateľov. Mestská polícia a Policajný zbor zabezpečili monitorovanie stavu a reguláciu dopravy v záplavových lokalitách.

Priebežne monitorujú škody

Krízový štáb mesta Brezno pod vedením primátora, Jaroslava Demiana, operatívne riadil záchranné lokalizačné práce, vyhodnocoval potrebu a obsah následných prác. „Systematické odstraňovanie následkov škôd a monitoring poškodených oblastí pokračuje priebežne. Krízový štáb mesta Brezna vyhodnotil mimoriadnu situáciu za zvládnutú a rozhodnutím predsedu krízového štábu, primátorom mesta Jaroslavom Demianom, bola táto dnes, 25. júna 2013 o 12.00 h odvolaná.,“ doplnila Šperková.

Zdroj foto: Mestský úrad Brezno

Povodeň v Brezne.
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM