Katarína Oravská Futbal

Greško ukončil profesionálnu kariéru: Podbrezovej pomohol do najvyššej súťaže, teraz s ním rátajú vo funkcii

Bývalý slovenský futbalový reprezentant Vratislav Greško ukončil profesionálnu kariéru. Od roku 2011 bol hráčom Podbrezovej, ktorej pomohol k postupu do najvyššej domácej súťaže. V klube s ním rátajú naďalej – na funkcionárskom poste.

Ilustračný obrázok k článku Greško ukončil profesionálnu kariéru: Podbrezovej pomohol do najvyššej súťaže, teraz s ním rátajú vo funkcii
Zdroj: TASR

Bývalý slovenský futbalový reprezentant Vratislav Greško ukončil profesionálnu kariéru. Informoval o tom v priamom prenose RTVS po zápase kvalifikácie EURO 2016 Slovensko – Macedónsko (2:1), ktorého bol spolukomentátorom.

„Už skôr som avizoval, že s futbalom bude koniec po tejto sezóne. Nedá sa sedieť na viacerých stoličkách. S futbalom končím, minimálne s tým vrcholovým,“ povedal vo vysielaní RTVS Greško, ktorý najčastejšie hrával na poste ľavého obrancu či krídelníka.

Tridsaťsedemročný šikovný ľavák odštartoval kariéru v Banskej Bystrici, neskôr sa cez úspešné pôsobenie v Interi Bratislava dostal do zahraničia. V Nemecku hrával za Bayer Leverkusen, potom zamieril do Talianska, kde obliekal dresy Interu Miláno a Parmy. Vyskúšal si aj pôsobenie v Blackburne Rovers, nasledoval návrat do Nemecka, kde hral za Norimberg a dva roky opäť za Leverkusen.

V reprezentácii si pripísal na konto 34 duelov a strelil dva góly. Greško patril v mladom veku medzi opory reprezentácie do 21 rokov, ktorá na domácich ME 2000 obsadila 4. miesto a kvalifikovala sa na OH do Sydney.

Od roku 2011 bol hráčom Podbrezovej, ktorej pomohol k postupu do najvyššej domácej súťaže a v jej drese odohral uplynulý ročník 2014/2015. Ako povedal športový manažér ŽP Šport Podbrezová Michal Budovce, s Greškom rátajú v klub na funkcionárskom poste a jeho funkciu budú teraz riešiť.

Čítajte tiež:

Začiatok letnej prípravy ŽP Šport Podbrezová: Nový tréner prekopal káder

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM