Rôzne Správy

Hľadá sa kráska z našich končín: ROZHOVOR s riaditeľkou Miss Horehronie

Mladučká riaditeľka súťaže a zároveň minuloročná vicemis tvrdí, že Horehronky sú krásne, no často skromné a hanblivé. Čítajte rozhovor s Rebeccou Laurou Richterovou (20).

Ilustračný obrázok k článku Hľadá sa kráska z našich končín: ROZHOVOR s riaditeľkou Miss Horehronie
Zdroj: Miss Horehronie

Nie je žiadnym tajomstvom, že náš kút sveta nemá núdzu o nádherné ženy. Šancu preraziť vo svete modelingu majú krásky z nášho regiónu aj prostredníctvom súťaže krásy Miss Horehronie. Vyspovedali sme riaditeľku súťaže Rebeccu Lauru Richterovú, ktorá je zároveň minuloročnou I.Vicemiss Horehronie a súťaž tak pozná z oboch strán.

Dievčatá už absolvovali kastingy a vznikla tak finálová desiatka. Čo teraz finalistky čaká?

Niekoľko desiatok dievčat sa zúčastnilo kastingov v Brezne a Banskej Bystrici, kde porota vybrala finálovú desiatku a jednu náhradníčku. V rámci príprav na galavečer finalistky absolvujú dvojmesačnú prípravu, ktorej súčasťou bude aj tréning chôdze, samotných choreografií, etiketa či mediálny tréning. Taktiež sa tento ročník budeme viac sústreďovať na módne prehliadky a fotenia, ktoré dievčatám pomôžu v príprave na samotné finále. Napokon, 27.10.2018, sa uskutoční galavečer v Banskej Bystrici v Ministry of FUN.

Miss Horehronie je pomerne mladá súťaž, má za sebou prvé dva ročníky. Kde skrsla myšlienka robiť súťaž krásy v regióne?

S myšlienkou organizovať tento projekt prišiel bývalý riaditeľ Jozef Kvoriak, po ktorom som projekt prevzala. Na Horehroní sa nachádza veľmi veľa krásnych dievčat, ktoré majú veľký potenciál. Našou úlohou je pomôcť im ho rozvíjať.

Čo získava víťazka a držiteľka titulu Miss Horehronie?

Ak ide o hmotné veci, víťazka získa mnoho hodnotných darov. Hlavnou výhrou bude auto na pol roka, rôzne pobyty a mnoho ďalšieho. Hlavnou myšlienkou bude však niečo celkom iné. Chceli by sme finalistkám nielen zabezpečiť úžasné spomienky a zážitky, ale postarať sa, aby po skončení súťaže dostali priestor realizovať sa v odbore, o ktorý sa zaujímajú. Taktiež dáme finalistkám priestor zapájať sa do projektu v budúcom ročníku. Chceme, aby im súťaž ponúkla možnosti na celý život, nie iba na jeden večer. Pevne verím, že aj vďaka súťaži budú mať jednoduchšie dosahovať svoje ciele.

Ty sama si si súťažou prešla. Ako to s odstupom času hodnotíš, čo ti súťaž dala, čo v tvojom živote zmenila?

Môj život sa po súťaži zmenil od základov. Vďaka titulu Face of Gosh som začala spolupracovať so značkou. Fotila som pre ňu, stala som sa vizážistkou a taktiež som začala spravovať sociálne siete pre eshop. Za titul I. Vicemiss som dostala mnoho hodnotných darov a vďaka súťaži sa mi tiež naskytla príležitosť stať sa riaditeľkou a viesť projekt. S odstupom času to hodnotím ako veľkú výzvu, ktorú som zo začiatku nechcela ani prijať, no nakoniec ma posunula ďalej po všetkých stránkach vpred a naučila, že nie všetko, o čom sme presvedčení, musí byť správne.

Čo bolo pre teba ako pre finalistku najnáročnejšie, a naopak, na čo spomínaš najradšej?

Najťažší ale zároveň najkrajší bol samotný finálový večer, ktorý bol psychicky veľmi náročný, no aj napriek veľkému nátlaku je to to, na čo zo súťaže najradšej spomínam.

Tréma, stres, obavy… S tým všetkým som prichádzala na pódium a na konci dňa som odchádzala s myšlienkou, že všetko skončilo tak rýchlo a keby som si to mohla zopakovať, určite by som si to viac užila bez stresu, ktorý bol úplne zbytočný.

Čím bude tento ročník iný? Čo nám prinesie Miss Horehronie 2018?

Tento ročník sa zameriavame hlavne na charitatívny podtón súťaže. Preto by mala byť prínosom aj pre ľudí, ktorí to potrebujú. Oproti dvom ročníkom, ktoré sa konali v Brezne, sme sa rozhodli projekt posunúť do stredu Slovenska, a to Banskej Bystrice. Chceme spojiť moderné s tradičným, finále bude preto prebiehať v moderných priestoroch, ktoré dokážu ponúknuť najlepší zvuk, osvetlenie a pre nás hotový produkt. Tento rok, narozdiel od minulých ročníkov, sme sa zamerali viac na kvalitu ako kvantitu, preto aj počet vstupeniek bude rapídne nižší. Môžem prezradiť, že galavečer bude moderovať jeden známy český moderátor, taktiež dievčatá budú predvádzať modely rôznych renomovaných módnych dizajnérov za sprievodu známych interpretov. Verím, že sa súťaž tento rok posunie míľovým krokom vpred.

V minulosti sa finalistky predstavili aj v krojoch. Čaká nás aj tento rok niečo, čo bude odkazom na krásu a minulosť regiónu?

Určite chceme v súťaži ponechať to, na čom bola postavená. Preto sa aj tento rok budete môcť tešiť na niečo tradičné, ale ešte to nebudem prezrádzať.

Aké sú podľa teba Horehronky, v čom spočíva ich čaro?

Za ten krátky čas v pôsobení riaditeľky som mala možnosť všimnúť si, že na Horehroní máme naozaj nádherné dievčatá, no často sú natoľko skromné a podceňujú sa, že sa neodvážia do súťaže krásy prihlásiť.

Finalistky budeme učiť ako získať zdravé sebavedomie a hlavne by som chcela, aby im súťaž pomohla uvedomiť si, že kým neskúsia aj napriek strachu a obavám zo zlyhania byť odvážne a ísť za tým po čom túžia, nikdy sa nedozvedia, či im to nezmení život od základov tak, ako mne. Budú sa len zbytočne trápiť otázkou ,,čo keby som to vtedy skúsila, ako by to teraz bolo?…”

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM