Kristína Kožiaková Kultúra

Hľadáte program na prvý júnový víkend? Jeden klik a akcie pre Brezňanov máte ako na dlani

Mesiac jún sa začal a blížiace sa leto cítiť stále viac. Viete už, kde strávite nadchádzajúce voľné dni? Pozrite si výber tipov z našej redakcie. Nájdete v ňom akcie nielen z Brezna.

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte program na prvý júnový víkend? Jeden klik a akcie pre Brezňanov máte ako na dlani
Foto: Katarína Oravská

ABSOLVENTSKÁ VÝSTAVA ŽIAKOV VÝTVARNÉHO ODBORU ZUŠ

3.6. – 31.7.2016, Valaská, kultúrny dom

Základná umelecká škola vo Valaskej pozýva všetkých na výstavu prác absolventov ZUŠ. Vernisáž výstavy sa uskutoční 3.6.2016 o 16­.00 v kultúrnom dome vo Valaskej.

DJ Fossi a Mamboo DJ

3.6. 2016 o 22.00, Brezno Sírius club

Noc plná hudby a zábavy. DJ FOSSI premiérovo v Sirius clube a s ním prichádza aj noc plná najlepších hitov od roku 2000 až po dnes.

JARNÝ LESNÝ BEH

4.6.2016 10:00, Michalová

Obec Michalová pozýva všetkých nadšencov behu na 4. ročník podujatia Jarný lesný beh. Trať v krásnom prostredí obce aj okolitého lesa preverí vašu kondíciu.

FESTIVAL DYCHOVÝCH HUDIEB

4.6.2016 13:00, Valaská, námestie

45. ročník festivalu malých aj veľkých dychových orchestrov s medzinárodnou účasťou. Nadregionálny festival dychových hudieb Valaská so zahraničnou účasťou má v našom regióne veľkú tradíciu a výbornú umeleckú úroveň. Festival sa koná nepretržite už od roku 1971. Každoročne sa festivalu zúčastňuje 8 – 10 dychových hudieb z regiónu a Slovenska a 1 – 2 hudby z ČR resp. z okolitých štátov. Na festivale sa udeľujú aj ocenenia pre najlepších hráčov na dychové nástroje z regiónu, ocenenia pre jubilantov a jubilujúce kapely.

ZRAZ MOTOCYKLOV JAWA 250/350 PERÁK

4.6.2016 8:00 – 10:00, Brezno, námestie

Námestie M. R. Štefánika v Brezne zaplnia 4 mája od 8:00 do 10:00 staručké veterány. Už VI. ročník prehliadky motocyklov spojených s jazdou motocyklistov bude tento rok venovaná pretekárovi Mariánovi Hudecovi.

O BOMBUROVU ŠABĽU 2016

28.5. – 28.6.2016 – Brezno, synagóga

XXI. ročník medzinárodnej súťaže a kresleného humoru a satiry. Tento ročník na tému Škola – základ života.

Vydričkin zázračný deň

4.6. 2016 o 9:00, Vydrovská dolina, Lesnícky skanzen – Čierny Balog

Do doliny vás privezie rozprávkový vláčik, ktorý stojí na všetkých zastávkach na znamenie. Čaká na vás bohatý program ako zázračný les, rozprávkové bytosti, ryžovanie zlata, lanová dráha, medovníkový domček a mnoho ďalšieho.

MOTOR STOP DEŤOM

4.júna 2016 o 15:00, Motor Stop Erik Duhan – Zadné Hálny

Motor Stop pripravuje obrovskú zábavu pre malých i veľkých. Pre deti je pripravené množstvo zábavných súťaží. Predstavia sa Sokoliari kráľa Svätopluka a zahrajú aj Veselí chlapci z Horehronia. O diskotékové tance sa postará dvojica DJ AĎO a RADO. Deti sa môžu tešiť, okrem iného, na zvieratká ako sú ovečky, kozičky, húsky, kačky, holuby aj zajačiky. Ako hosť zavíta aj Lukáš Janoška. Pre dospelákov je pripravená súťaž v krájaní cibule či šúpaní cesnaku.

Kumho pohár

4.6. – 5.6. 2016 – Brezno Lúčky

Nadšenci silných offroad strojov sa môžu pokochať tretím pretekom v rámci majstrovstiev Slovenska Kumho pohár. Nenechajte si ujsť silné stroje a šikovnosť jazdcov v neľahkom teréne.

MAŠKRTNÍČEK – NEDEĽNÉ DIVADIELKO PRE NAJMENŠÍCH

5.6.2016 16:00, Brezno, Mestský dom kultúry

Mesto Brezno pozýva na nedeľné divadielko pre najmenších. Tentokrát sa na javisko postavia známe televízne postavičky z Maškrtníčka. Televízna relácia na javisku v ktorej sa deti stretnú s maškrtami pre uško, bruško aj dušu.

BICYKLOM POPOD BESNÚ

5.6.2016 9:00, Brezno

SCK Ďumbier organizuje cyklovýlet: Brezno –Mýto p. Ďumbierom – Mlynná dolina – Kunštová – Horná Jarabá – Dolná Jarabá – Brezno. Trať bude o dĺžke 34 km. Zraz cyklistov sa plánuje na deviatu hodinu na námestí M.R. Štefánika pod mestskou zvonicou.

Môže vás zaujímať.

So začínajúcim letom nuda v Brezne nehrozí. Prehľad TOP 10 júnových podujatí

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM