Katarína Oravská Iné športy

Horehronci a Liptáci otvoria zimnú sezónu na vrchole Chopka: Veria, že bude rekordná

V piatok sa na vrchole Chopka rozsvieti originálne ozdobený vianočný stromček. Liptáci spolu s Horehroncami totiž budú otvárať zimnú sezónu. Sú na ňu pripravení a veria, že bude rekordná.

Ilustračný obrázok k článku Horehronci a Liptáci otvoria zimnú sezónu na vrchole Chopka: Veria, že bude rekordná
Zdroj: TASR

Originálne ozdobenie a rozsvietenie vianočného stromčeka priamo na vrchole Chopka za účasti zástupcov oblastných organizácií cestovného ruchu (OOCR) z liptovskej a horehronskej strany otvorí v piatok novú zimnú sezónu v Nízkych Tatrách.

„Vianočný stromček je symbolom blížiacich sa najkrajších sviatkov roka. Spoločne so sv. Mikulášom ho ozdobíme a zapálené svetlo si v kahancoch odnesieme do pripravených stredísk zimného turizmu. Pevne veríme, že máme pred sebou rekordnú sezónu,“ uviedla riaditeľka OOCR Región Liptov Darina Bartková.

Lanovka zatraktívnila oba regióny

Pred rokom sprevádzkované moderné lanovkové prepojenie severu a juhu Chopka vyzdvihol riaditeľ OOCR Nízke Tatry – juh Milan Gemzický. „Výrazne to turisticky zatraktívnilo a oživilo obidva naše regióny. Lyžiari si môžu bez zbytočných časových strát a nákladov na automobilovú prepravu jednoducho vybrať, na ktorom svahu sa budú práve lyžovať,“ skonštatoval.

„V týchto chvíľach nás zaujíma už predovšetkým iba to, ako nám bude žičiť počasie, lebo celý región je na zimnú sezónu pripravený veľmi dobre. Svedčia o tom nové investície do horských dopravných a ubytovacích zariadení. Preto všetci veríme, že nás čaká úspešná zima a spokojní návštevníci sa budú k nám radi vracať,“ dodal predseda predstavenstva OOCR Región Liptov Alexander Slafkovský.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM