Samospráva

Horehronci kosia mesto druhý raz, ale nejde to hneď a všade

Ako informuje brezniansky magistrát, celé mesto už bolo raz pokosené, tráva narástla, preto verejné priestranstvá kosia znova.

Ilustračný obrázok k článku Horehronci kosia mesto druhý raz, ale nejde to hneď a všade
Zdroj: TASR

Úprava zelene v horehronskej metropole Brezno zamestnáva v týchto dňoch miestne Technické služby (TS) naplno. Ako informuje brezniansky magistrát, celé mesto už bolo raz pokosené, tráva narástla, preto verejné priestranstvá kosia znova, ale nejde to hneď a všade.

Podľa slov riaditeľa TS Lukáša Jeremiáša trávnaté plochy v meste majú viac ako 800.000 metrov štvorcových, preto nie je možné, aby bolo všetko naraz pokosené v rovnakej výške. TS robia všetko, čo je v ich silách, postupne prídu na rad všetky časti mesta.

„V tejto sezóne bolo celé mesto už raz pokosené, navyše sa trikrát kosilo námestie, dvakrát vstupy do mesta z každej strany, viackrát aj okolo detských ihrísk. V uplynulých dňoch sme kosili na sídlisku Mazorníkovo, vstupy do mesta a okolie futbalového štadióna,“ zhrnul Jeremiáš.

TS používajú na kosenie dve traktorové kosačky, osem krovinorezov, veľkú vlečku na zber trávy, pričom v rezerve majú ďalší traktor, štyri krovinorezy a tri bubnové kosačky. Pokosenú trávu odvážajú do poľnej kompostárne na ďalšie využitie.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM