Rôzne

Horehronci zmenili názov na Regionálne združenie mesta a obcí Horehronia

Snem zhodnotil činnosť za vlaňajší rok a za predsedníčku združenia opätovne zvolil starostku Predajnej Tatianu Čontofalskú.

Ilustračný obrázok k článku Horehronci zmenili názov na Regionálne združenie mesta a obcí Horehronia
6
Galéria
Zdroj: horehronie.net

Jedným z výsledkov nedávneho prvého tohtoročného snemu Regionálneho združenia miest a obcí Horehronia a Stredného rudohoria je i zmena názvu, na ktorom sa uzniesli primátor Brezna a 23 starostov obcí z Breznianskeho okresu, a to Regionálne združenie mesta a obcí Horehronia.

Snem zhodnotil činnosť za vlaňajší rok a za predsedníčku združenia opätovne zvolil starostku Predajnej Tatianu Čontofalskú. „Diskutovali sme o zariadeniach sociálnych služieb a hlavne o kritickom stave, nedostatku praktických lekárov v našom regióne, pričom k týmto témam sa vrátime na najbližšom stretnutí,“ zdôraznil starosta obce Čierny Balog, František Budovec.

Združenie vlani okrem iných činností riešilo zmeny grafikonu so Železničnou spoločnosťou Slovensko, poslancom Banskobystrického samosprávneho kraja pripravilo zoznam požiadaviek zo strany obcí a mesta Brezno na opravy miestnych komunikácií a sumarizovalo financovanie sociálnych služieb verejných poskytovateľov z rozpočtu obcí a mesta.

Podľa Budovca členovia snemu konštatovali, že ich čakajú zásadné zmeny v legislatívnej oblasti, či už ide o odpadové hospodárstvo, tzv. chodníkový zákon, novelu školského zákona, pozemkové úpravy, alebo u nich najviac vypuklú rómsku problematiku, útulky pre túlavých psov, či problém s umiestňovaním seniorov do sociálnych zariadení, ktorých je v Breznianskom okrese nedostatok.

Horehronie očami fotografov: Súťaž Klastra Horehronie o najkrajšiu fotografiu
6
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM