Tlačové správy

Horehronie spája sily

O pár týždňov, presne 4. novembra, nás čakajú voľby do Banskobystrického samosprávneho kraja. V okrese Brezno sa štyria nezávislí kandidáti na poslancov rozhodli spojiť a ponúknuť ľuďom alternatívu za ktorou nie sú sľuby, ale reálne výsledky.

Ilustračný obrázok k článku Horehronie spája sily
Zdroj: Aybee Production

Ich spolupráca a súdržnosť je zárukou toho, že je to hlas Horehronia, ktorý bude počuť. Ich doterajšia práca a pôsobenie hovorí sama za seba a my vám ich teraz predstavujeme:

JUDr. Tomáš Abel, PhD.
PRIMÁTOR MESTA
34 rokov

Zdroj: Aybee Production

Vážení obyvatelia Horehronia,

dovoľte mi, aby som vás informoval, že vo voľbách do Banskobystrického samosprávneho kraja sa budem uchádzať o vašu dôveru ako nezávislý kandidát na poslanca. Ďakujem vám všetkým, ktorí ste mi pomohli podpisom a umožnili kandidovať alebo ma inak podporili.

Narodil som sa a vyrastal v Brezne a obce Horehronia som poznával cez priateľov, krásnu prírodu, futbal a moju rodinu. Som ženatý a s manželkou Simonkou mám dve deti, dcéru Lucku a syna Tomáška. Som absolvent Gymnázia J. Chalupku v Brezne, Právnickej fakulty v Košiciach a doktorandského štúdia na Právnickej fakulte v Trnave, kde momentálne aj externe vyučujem. V súčasnosti pôsobím v Brezne ako primátor a som na naše okresné mesto a jeho ľudí hrdý. Je to moja jediná platená funkcia. O veľkú politiku záujem nemám a chcem pre ľudí urobiť čo najviac doma na Horehroní.

Mesto a obce by si mali čo najviac pomáhať a tým spoločne hájiť záujmy Horehronia a našich obyvateľov.
Brezno ako jeho centrum nebude napredovať bez obcí Ráztoka, Nemecká, Predajná, Podbrezová, Valaská, Hronec, Osrblie, Mýto pod Ďumbierom, Bystrá, Horná a Dolná Lehota alebo Heľpy, Polomky, Beňuša, Závadky nad Hronom, Pohorelej, Pohronskej Polhory, Michalovej alebo Čierneho Balogu, Lomu nad Rimavicou, Sihly a ďalších. Jednoducho život a pozitívne smerovanie v každej jednej obci na Horehroní je veľmi dôležité preto, aby ľudia z Horehronia nemuseli odchádzať a sťahovať sa ďaleko od svojich domovov a rodín. Naše obce zastupujem tiež na Rade Združenia miest a obcí Slovenska.

V Brezne sa nám za necelé tri roky podarilo okrem bežných vecí, ako sú obnova ciest, chodníkov, verejného osvetlenia, parkovísk, škôl, pravidelnej úpravy zelene a parkov, obnoviť aj Synagógu, kinosálu a pripraviť viaceré prospešné projekty ako je projekt jednej z najdlhších cyklotrás na Slovensku ,,Brezno – Valaská“, ktorou umožníme aj bezpečné dochádzanie do práce Horehroncom zamestnaným v Železiarňach Podbrezová, a.s. Tiež sme pripravili projekt domova pre seniorov, parkov, športovísk a kúpaliska, aké si Brezno a Horehronie zaslúži.

Finančne a materiálne podporujeme našu nemocnicu a tiež viaceré organizácie ako napríklad Okresnú organizáciu Jednoty dôchodcov Slovenska a Okresnú organizáciu a miestne organizácie zdravotne postihnutých. Tiež sa nám podarilo založiť Klub Milana Rastislava Štefánika, ktorý je vyústením úsilia a práce ľudí majúcich vzťah k našej osobnosti dejín.

Môj program ako vášho kandidáta je reálny. Chcem spolupracovať s každou obcou, s jej starostom a obyvateľom. Chcem presadiť financovanie domova pre dôchodcov, cyklotrás a obnovu kultúrnych pamiatok v obciach zo strany samosprávneho kraja a presadzovať dostupné spoje autobusov na Horehronie a tiež výstavbu modernej autobusovej stanice. Podporu kultúrnych a športových telies a obnovu ciest II. a III. triedy v obciach pokladám za samozrejmosť. Presadiť chcem tiež výstavbu moderného rehabilitačného centra v našej nemocnici, keďže ako predseda Správnej rady Nemocnice v Brezne viem, že by mnohým ľuďom z Horehronia pri ich zdravotných ťažkostiach určite pomohlo. Okrem kvality života je pre mňa zamestnanosť cez priemyselné zóny, investície, rozvoj cestovného ruchu a zastavenie odchodu mladých ľudí hybnou silou rozvoja a života regiónu. Verím, že spoločne to zvládneme a na Horehroní budem Vaším hlasom, ktorý budete počuť.

Mgr. Andrej Barančok
MARKETINGOVÝ ŠPECIALISTA
32 rokov

Zdroj: Aybee Production

Som jedným z vás. Narodil som sa v Brezne a keďže moji rodičia pochádzajú z Horehronia, svoje detstvo som prežil v obciach Bacúch a Vaľkovňa. Na toto obdobie rád spomínam, pretože bolo bezstarostné, plné dobrodružstiev a okrem rodičov nám aj starí rodičia venovali dostatok času, čo ma do istej miery formovalo. Pravdepodobne práve preto som sa rozhodol pôsobiť v našom regióne a neodísť za lepšími možnosťami. Som absolventom Strednej priemyselnej školy v odbore TIS a magisterské štúdium som ukončil na Vysokej škole ekonómie a manažmentu verejnej správy v Bratislave v odbore ekonómia a manažment. V roku 2005 som založil produkčnú agentúru Aybee production. Prostredníctvom našich projektov a podujatí sa spolu s vami stretávam dodnes. Som nesmierne rád, že vďaka vám a obchodným partnerom sa podarilo nie len v Brezne, ale aj na celom Horehroní pozdvihnúť kultúrno – spoločenský život na úroveň veľkých miest a regiónov. Okrem mnohých menších podujatí, ako napríklad TOP seven či Spoznaj svoj kraj sa nám podarilo aj niekoľko veľkých projektov, z ktorých spomeniem napríklad koncert Heleny Vondráčkovej, Biele Vianoce Lucie Bílej, Karla Gotta, Daniela Hůlku, či vlaňajšieho Olympicu s Desmodom. Aj vďaka týmto projektom a aktivitám sa postupne naše mesto a okres výrazne zviditeľňujú a priťahujú množstvo návštevníkov. Pred tromi rokmi som založil občianske združenie Aybee, prostredníctvom ktorého pomáhame ľuďom a organizáciám z nášho kraja, ktoré to najviac potrebujú. Som rád, že za tento pomerne krátky čas sa nám podarilo už mnoho.

V súčasnosti zastávam svoje prvé volebné obdobie ako poslanec Mestského zastupiteľstva v Brezne. Pristúpil som k vám s heslom „Som človek, ktorého poznáte“ a dali ste mi veľkú dôveru zastupovať vaše záujmy. Robím všetko preto, aby som vás nesklamal a rovnako verím, že moju doterajšiu prácu vnímate a hlavne vidíte, pretože mi dodávate stále nové impulzy a energiu. Spolu s vedením mesta sa nám darí posúvať mesto každým dňom vpred, pretože našu prácu vnímame ako poslanie. Teraz sú pred nami voľby do VÚC. Rozhodol som sa požiadať vás, už nielen v našom meste, ale aj v celom našom okrese o poverenie zastupovať vaše záujmy. Celý svoj doterajší život som strávil v našom Brezne a na našom Horehroní, kde som študoval a pracujem. Za túto dobu si dovolím povedať, že nielen vy poznáte mňa, ale aj ja poznám vás. Stretávame sa často pri rozličných udalostiach, riešime rôzne problémy. Častokrát spoločne pomáhame a snažíme sa podať pomocnú ruku tým, ktorí to najviac potrebujú.

Máme len jeden domov a tým je naše spoločné milované Horehronie. Po zvážení môjho doterajšieho pôsobenia v našom okrese som sa rozhodol predstúpiť pred vás a požiadať vás o podporu, aby som vás mohol zastupovať v krajskom zastupiteľstve ako nezávislý – občiansky kandidát. Chcem byť ešte viac nápomocný nášmu regiónu v jeho ďalšom rozvoji a napredovaní, pretože život v ňom mi nie je ľahostajný. Kultúra, rozvoj cestovného ruchu a propagácia nášho regiónu má bezpochyby priamy súvis s tvorbou pracovných miest a napredovaním regiónu. Preto je potrebné, aby náš región bolo počuť a môžete sa spoľahnúť, že budem váš hlas Horehronia, ktorý bude počuť.

Ing. Miroslav Fašang
PROJEKTANT
31 rokov

Zdroj: Aybee Production

Môj životný príbeh sa začal písať v roku 1986, keď som prišiel na svet ako prvorodený syn rodičov Miroslava a Anny. Ako mnohé deti tej doby sme spolu s bratom vyrastali v 2-izbovom byte na sídlisku v Brezne. Otec pracoval vo vtedy ešte fungujúcej Mostárni a mama, pôvodom z Valaskej, v neďalekých Strojárňach Piesok. Po absolvovaní základnej školy som nastúpil na Obchodnú akadémiu v Brezne a následne pokračoval v štúdiách na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave.

Napriek tomu, že mnoho mojich rovesníkov po ukončení štúdia ostalo žiť a pracovať v Bratislave, mňa srdce ťahalo domov. V čase, keď začínala hospodárska kríza a nezamestnanosť atakovala rekordné čísla, nebolo jednoduché nájsť svoje uplatnenie. Napriek tomu, že som bol čerstvým absolventom VŠ, podarilo sa mi nájsť zamestnanie v stavebnej firme, ktorá sídli v Závadke nad Hronom. Postupne som pre firmu začal pracovať externe ako živnostník a zároveň som nadväzoval spoluprácu s ďalšími slovenskými i zahraničnými firmami. Vytrvalá a poctivá práca priniesla svoje výsledky. Sú nimi stabilné partnerstvá a mnohé realizované priemyselné stavby, v ktorých nachádzajú prácu ľudia u nás i v zahraničí.

Nielen prácou je však človek živý. Čoraz viac na mňa začalo doliehať, že mesto, v ktorom žijem, upadá. Možnosti kultúrneho, spoločenského a športového vyžitia úplne absentovali. Priateľov a známych som stále viac stretával na internete a menej v meste. Mnohí odchádzali preč a na moju otázku: „Prečo?“ bola vždy jednoduchá, avšak veľavravná odpoveď: „Čo tu?“ Bolo mi jasné, že nadávanie v krčme pri pive a komentáre na facebooku tento stav nezmenia. Túžba zmeniť ho a pokúsiť sa zvrátiť úpadok Brezna boli dôvodom, prečo som sa v roku 2014 rozhodol kandidovať do mestského zastupiteľstva. Ľudia vložili dôveru do mojich rúk a dnes z pozície poslanca a člena komisie pre rozvoj mesta a mestskej infraštruktúry môžem s potešením konštatovať, že Brezno sa darí meniť na lepšie a krajšie mesto pre život. Dôkazom sú realizované projekty ako obnova ciest, nové parkovacie miesta, stojiská pre kontajnery, kanalizácia Vrchdolinka, obnova synagógy, plavárne, kina, športovísk, nové kultúrne podujatia atď. Zároveň sa pripravujú nové projekty. Medzi tie najzaujímavejšie bezpochyby patria zariadenie pre seniorov, kúpalisko, oprava škôlok, na ktorú sme získali dotáciu takmer 800.000 €, cyklotrasa Brezno – Podbrezová, ale aj regionálne cyklotrasy, ktorými chceme prepojiť celé Horehronie. Som presvedčený, že náš región má obrovský potenciál pre rozvoj cestovného ruchu. Každá obec môže ponúknuť „to svoje“ a v tomto odvetví môže nájsť zamestnanie mnoho našincov. Rázne sme sa pustili do odstraňovania čiernych stavieb, chatrčí a rôznych prílepkov a zvyšovania bezpečnosti v meste. V krátkej dobe plánujeme vybudovať nový kamerový systém a zaviesť občianske hliadky.

Tak ako sa zlepšuje život v Brezne, môže sa zlepšiť v každej jednej obci od Telgártu cez Jarabú, Sihlu až po Ráztoku. Chcem byť tomu nápomocný a preto sa budem 4. novembra uchádzať o vašu priazeň vo voľbách do VÚC. Verím, že to spoločne zvládneme a na Horehroní budem hlasom, ktorý budete počuť.

Ing. Martin Ridzoň, PhD.
VÝSKUMNO-VÝVOJOVÝ PRACOVNÍK
33 rokov

Zdroj: Aybee Production

Som hrdý rodák z Brezna. Na krásne Horehronie som sa rozhodol vrátiť pred pár rokmi. Dovtedy som tri roky po ukončení doktorandského štúdia pôsobil ako výskumný pracovník v odbore strojárske technológie a materiály na Materiálovotechno­logickej fakulte STU so sídlom v Trnave.

Po návrate domov som sa zamestnal ako výskumno-vývojový pracovník vo Výskumno-vývojovom centre s.r.o Železiarní Podbrezová a ako mestský poslanec som sa začal zaujímať o verejný život a dianie v meste Brezno, ale aj v regióne Horehronie. Naďalej úspešne vzdelávam súčasných študentov na Materiálovotechno­logickej fakulte STU, kde pôsobím ako externý zamestnanec a pravidelne som členom štátnicových komisií. Medzi moje priority patrí aj obnovenie výučbového strediska Materiálovotechno­logickej fakulty STU v Brezne, vďaka ktorému budeme mať mladých „doma“.

Tak ako som aj ja opustil rodný kraj po absolvovaní Strednej priemyselnej školy v Brezne, urobilo tak mnoho mojich priateľov či známych. Verím, že tento trend sa skončí a postupne bude mladá generácia žiť, zakladať si rodiny a pracovať v Brezne a v jeho okolí. V tomto roku som tak urobil aj ja a oženil som sa, teraz už s mojou manželkou, Petrou Hlásnikovou a spoločne plánujeme žiť a pracovať v našom rodnom kraji. Charakterizuje ma aktivita v prospech občanov mesta, regiónu a snaha podnietiť, spájať a zapájať ľudí do diania vo svojom okolí, či už v spoločenskom, športovom, vzdelávacom, ale aj v kultúrnom živote. Teší ma, keď vidím, že ľudia majú aktívny záujem o dianie a rozvoj mesta, regiónu a majú pritom úsmev na tvári. Za poslanca Banskobystrického samosprávneho kraja som sa rozhodol kandidovať, pretože chcem ovplyvniť to, akým spôsobom sa náš región rozvíja. Rád by som ľuďom ponúkol pohľad na fungovanie kraja, podnecoval a podporoval návrhy v prospech regiónu, informoval o aktivitách, ktoré na Horehroní prebiehajú, predovšetkým v oblasti školstva, regionálneho rozvoja, ale aj v iných dôležitých sférach. Som vďačný, že som sa vďaka Vám mohol stáť poslancom Mestského zastupiteľstva v meste Brezno a veľa sa v tejto roli naučiť. Spoločne s aktívnymi poslancami na čele s primátorom mesta premieňame Brezno k lepšiemu a tieto poznatky chcem zúročiť aj na krajskej úrovni. Spoločnými silami je možné dosiahnuť vždy viac a premeniť naše potreby na realitu. Dôležité je myslieť pozitívne a riadiť sa heslom: „Budúcnosť začína dnes!“ Budem hlasom Horehronia, ktorý bude počuť.

(Politická reklama) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM