Kultúra Rôzne

Horehronské leto vo veľkom štýle: Bystrá ožije slávnosťami

Slovenské legendy ako Polemic či IMT Smile, súťaže, remeselné trhy a množstvo ďalších atrakcií. Čítajte, na čo všetko láka Bystrá už tento víkend.

Ilustračný obrázok k článku Horehronské leto vo veľkom štýle: Bystrá ožije slávnosťami
Zdroj: TASR

Dlho očakávané podujatie, ktoré zláka nielen Horehroncov, sa blíži. Dni obce Bystrá & Turistické dni Horehronia 2018 už túto sobotu (18.08.) sľubujú športové hry, nové infocentrum s ochutnávkou regionálnych produktov, nový amfiteáter a zvučné mená slovenských umelcov. Akcia bude zároveň aj premiérovým podujatím na novom amfiteátri, ktorý vyrástol vedľa parkoviska pri Bystrianskej jaskyni a postupne k nemu pribudne nový multifunkčný komplex.

Hviezdny program

Slávnostne podujatie otvorí starosta obce Bystrá v sobotu už o 14:00 hod. a hneď po jeho slovách sa bude Bystrianskou dolinou ozývať ľubozvučný folklór, v prevedení Folklórneho súboru Mostár a ľudovej hudby z Klenovca! ,,Hlavnú časť programu otvorí o 18:00 dobre známa skupina Polemic, po ktorej bude nasledovať lokálne hudobné zoskupenie – Oblastné skutočnosti, ktoré vystúpia v dvoch častiach o 19:00 a 22:00 hod.“, hovorí Martin Alberty, riaditeľ SMALL production, ktorá je spoluorganizátorom podujatia.

Zlatý klinec

Nový amfiteáter vo večerných hodinách dostane svoju vstupenku do života koncertom IMT Smile. Krstným otcom nového amfiteátra bude líder kapely IMT Smile Ivan Tásler. Koncerty na amfiteátroch majú pre kapelu IMT Smile svoje čaro, koncert pod Nízkymi Tatrami bude ich posledný tohtoročný koncert na amfiteátri. Kapela absolvovala veľmi úspešné amfiteátrové turné, na ktorom sa zúčastnilo viac ako 30 000 ľudí.

Súťaže už v piatok

V rámci podujatia sa bude konať tiež súťažný 4-boj o pohár starostu obce, ktorého predohrávka začne už v piatok popoludní a bude pokračovať v sobotu dopoludnia. Na návštevníkov čaká počas celého dňa množstvo súťaží o vecné ceny pre malých i veľkých, remeselný trh, predvádzacie vozidlá Mercedes-Benz & KIA. ,,Počas soboty bude možné dupnúť si do pedálov a otestovať elektrobicykle, ktoré si môžete prenajať v sieti až piatich požičovní v regióne," povedala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGIÓN HOREHRONIE Petra Ridzoňová Hlásniková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM