Katarína Oravská Hokej

Horehronskí rytieri v exhibícii proti Zvolenu: Zápas bol výhrou pre všetkých, ktorí tam boli

Druholigista HK Brezno si na domácom ľade zahral exhibičný zápas s víťazom Tipsport Extrligy HKM Zvolen. Horehronskí rytieri prehrali priami súboj s hokejistami spod Pustého hradu 2:10. Výsledok sa zdá byť jednoznačný, ale...

Ilustračný obrázok k článku Horehronskí rytieri v exhibícii proti Zvolenu: Zápas bol výhrou pre všetkých, ktorí tam boli
Zdroj: Dnes24.sk

„Ak sa na to pozrieme trošku inými očami, tak HK Brezno získalo všetky možné body, ako aj krásne víťazstvo,“ povedal Peter Šulej z HK Brezno. Ako pokračoval, na breznianskom ľade korčuľoval úradujúci majster Slovenskej hokejovej Tipsport Extraligy HKM Zvolen a chodby Arény Brezno brázdili ľudia, ktorí sú už teraz legendami.

Na svoje si prišli nielen deti

„Už po príchode HKM pred Arénu a vystúpení z autobusu, som sa mal možnosť presvedčiť, že sem prišlo jedno plne profesionálne a super organizované mužstvo. Po podaní si rúk a prehodení prvých slov, som pochopil, že sem prišla ozaj perfektná partia ľudí, na čele s trénerskou legendou,“ uviedol Šulej.

Potom, čo si Zvolenčania zložili batožinu do šatní, presunuli sa na autogramiádu. „Po tejto udalosti môžem konštatovať, že sme získali prvé víťazne body, lebo vidieť tie detské rozžiarené očká, keď stáli pri hráčoch a nechali si podpisovať kartičky, tričká, hokejky, fotili sa s nimi a rozprávali, je na nezaplatenie,“ priznal Šulej. Ako ďalej pokračoval ďalšie body sa pripisovali, keď videli našich trénerov hltajúcich odpovede Júliusa Šuplera, ktorí im odpovedal na ich otázky.

Vrcholom bol večerný zápas

No a v neposlednom rade, záverečné body prišli s večerným zápasom. „Myslím, že ten zápas bol výhrou pre všetkých ktorí tam boli. Pre divákov, ktorí mali možnosť vidieť niečo, čo ešte v Brezne nebolo a ktovie, kedy najbližšie niečo také bude. Pre samotných hráčov HK Brezno. Veď kedy si majú možnosť zahrať proti hráčom ako Podkonický, Brabenec, Hertl, Šimko, Bratom Zuzinovcom a ďalším. No a nakoniec pre tých našich špuntov, ktorí mali možnosť priamo si s nimi zahrať a vidieť, kde to môžu dotiahnuť, ak budú na sebe tvrdo pracovať,“ prezradil Šulej.

„Chcem sa osobne poďakovať tým, bez ktorých by sa to tu dnes nebolo bývalo odohralo. V prvom rade Generálnemu manažérovi HKM pánovi Čankymu a pánovi Brumerčíkovi, s ktorými bola vynikajúca spolupráca. Pánovi Šuplerovi, ktorý odobril celý náš program, pánovi riaditeľovi MŠK Brezno Ľuptákovi a jeho tímu, za perfektnú prípravu priestorov šatní, kvality ľadu, pánovi Keresténynu za hudobný sprievod počas stretnutia, našim dievčatám z časomiery Danke, Gabike a Alenke, Rasťovi a reštaurácii Alžbetka za prípravu vynikajúcej večere a tak isto nášmu Zifovi za poskytnutie priestorov pri autogramiáde a dostatočný pitný režim,“ dodal Šulej.

Foto: Ľ. Lacuška

Exhibícia HK Brezno vs. HKM Zvolen
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM