Katarína Oravská Správy

Horský priechod Zbojká zahataný: Hasiči stále odstraňujú stromy

Horský priechod Zbojská je opäť neprejazdný. Prejdete len časťou od Tisovca po Zbojskú Na horehronskej strane hasiči stále odstraňujú stromy.

Ilustračný obrázok k článku Horský priechod Zbojká zahataný: Hasiči stále odstraňujú stromy
Zdroj: TASR

Horský priechod Zbojská medzi Tisovcom a Breznom je aj v piatok neprejazdný, od štvrtkového večera je sprejazdnená len časť od Tisovca po Zbojskú. Na horehronskej strane hasiči stále odstraňujú stromy. Ako informovala hovorkyňa Stredoslovenskej energetiky Jana Bolibruchová, padajúce stromy prerušili dodávku elektriny pre zhruba 80-tisíc odberných miest, aktuálne je ešte bez elektriny približne 50-tisíc odberateľov.

Silný vietor si v Banskobystrickom kraji od štvrtkového do piatkového rána vyžiadal 117 výjazdov profesionálnych hasičov. Ako informoval ich krajský hovorca Erik Piater, išlo hlavne o odstraňovanie popadaných stromov z vozoviek a strhnutých striech domov, pričom najviac výjazdov bolo v okresoch Brezno, Banská Bystrica, Rimavská Sobota, Revúca a Poltár. Zranený nebol nikto. „V noci už toho veľa nepribudlo, boli len ojedinelé výjazdy,“ uviedol Piater.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM