Aktualizované Jakub Forgács Krimi

Bývalé Kino Urpín zachvátili plamene: K požiaru došlo nad premietacou kabínou

Červený kohút sa opäť ozval! V Banskej Bystrici zachvátil oheň bývalé Kino Urpín. Pri požiari podľa slov hasičov zasahovalo 15 príslušníkov.

Ilustračný obrázok k článku Bývalé Kino Urpín zachvátili plamene: K požiaru došlo nad premietacou kabínou
Zdroj: Dnes24.sk

Banskobystrickí hasiči dnes popoludní zasahovali pri požiari nepoužívaného kina Urpín na Cikkerovej ulici v Banskej Bystrici. Oheň vzbĺkol nad bývalou premietacou kabínou a odtiaľ sa rýchlo šíril do medzistropného priestoru. Zásah hasičov bol náročný.

Ako informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ): „Hasičom sa požiar podarilo lokalizovať tesne pred druhou hodinou popoludní.“ Na mieste zasahovalo 15 príslušníkov HaZZ so štyrmi kusmi techniky.

K požiaru došlo v časti nad bývalou premietacou kabínou. „Ten sme lokalizovali krátko po príjazde, ale šíril sa v medzistrope. Mali sme problém dostať sa k nemu,“ povedal veliteľ zásahu banskobystrického HaZZ Ján Ťurek. Hasiči museli otvoriť strešnú konštrukciu a vliezť do medzistropného priestoru, kde bolo najväčšie horenie. Pre silné zadymenie museli všetci chlapi zasahovať v dýchacích prístrojoch.

Podľa Ťureka príčina požiaru ešte nie je známa. Najpravdepodob­nejšia je verzia, že k jeho vzniku došlo v súvislosti s prácami, ktoré tam práve prebiehajú a týkajú sa rozoberania konštrukcií celého areálu niekdajšieho kina. „Ľudia boli včas evakuovaní, našťastie, nedošlo k žiadnym zraneniam,“ dodal veliteľ zásahu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM