Katarína Oravská Iné športy

Ivan Čech triumfoval na domácom medzinárodnom turnaji: Takýmto výkonom obhájil minuloročné prvenstvo

Medzinárodného kolkárskeho turnaja ŽP Cup 2014 sa zúčastnili hráči z ôsmych krajín Európy. Na domácej pôde obhájil minuloročné prvenstvo Ivan Čech. Družstvá Podbrezovej skončili na druhom a treťom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Ivan Čech triumfoval na domácom medzinárodnom turnaji: Takýmto výkonom obhájil minuloročné prvenstvo
Zdroj: Dnes24.sk

V Dome športu v Podbrezovej sa konal už ôsmy ročník medzinárodného kolkárskeho turnaja najvyššej medzinárodnej kategórie WNBA-NBC „A“. Ako informoval Martin Kozák z marketingového oddelenia, zúčastnili sa ho mužstvá a hráči z ôsmych krajín Európy.

Naj družstvo je z Maďarska

„Prvý deň boli na programe súťaže družstiev, v ktorých si víťazstvo vybojovalo maďarské mužstvo Szegedi TE po výbornom výkone 3986 bodov, a odsunulo tak na druhú priečku taktiež vynikajúco hrajúci domáci klub ŽP Šport Podbrezová “A“, ktorý dosiahol 3962 bodov,“ uviedol Kozák.

Tretiu priečku obsadili opäť domáci, keď „B“ mužstvo Železiarov dosiahlo 3689 bodov, a dokázalo prekonať silný chorvátsky tím KK Zaprešić (3660 bodov). Na ďalších miestach skončili: 5. Medzinárodný výber kvalifikácie (3523 bodov), 6. Podbrezová výber (3518 bodov), 7. KK Makpetrol Skopje (3451 bodov) a 8. Sporting Club Selongey (3363 bodov).

Suverénny postup

Súťaž družstiev bola zároveň aj kvalifikáciou do nedeľného 12 členného finále, do ktorého sa podarilo kvalifikovať štyrom hráčom Podbrezovej. „Najlepšie si počínal Vilmoš Zavarko, ktorý dosiahol 734 bodov, Ivan Čech 679 bodov, Daniel Tepša 652 bodov a Erik Kuna 650 bodov,“ povedal Kozák.

V nedeľnom finálovom štarte, sa bojovalo spolu zo sobotňajším výkonom o postup do superfinále kde sa dostali štyri najlepšie výsledky z kombinácie. „Suverénny postup si vybojoval Vilmoš Zavarko, ktorý vo finále opäť prekonal 700-bodovú hranicu a to 721 bodov, čo v súčte znamenalo neuveriteľných 1459 bodov,“ opísal Kozák.

Druhé miesto obsadil Norbert Kiss zo Szegedi TE 1399 bodov, tretie domáci Ivan Čech 1338 bodov a posledné postupové miesto si zabezpečil László Karsai zo Szegedu výkonom 1327 bodov.

Výmena poradia

V samotnom superfinále, ktoré sa hralo na jeden výsledok sa poradie vymenilo, keď sa najlepšie darilo Ivanovi Čechovi (691 bodov), ktorý tak po roku opäť dokázal triumfovať na tomto domácom medzinárodnom turnaji. Druhé miesto obsadil Norbert Kiss (676 bodov), tretie Vilmoš Zavarko (675 bodov) a štvrté Karsai (612 bodov).

Ostatné umiestnenia hráčov Podbrezovej: 8. miesto Tepša Daniel, 10. miesto Kuna Erik, 14. miesto Vadovič Bystrík, 15. miesto Kozák Martin, 17. miesto Kürty Radoslav, 21. miesto Kyselica Ondrej, 22. miesto Šibal Peter, 27. miesto Tomka Milan, 29. miesto Pašiak Tomáš a 42. miesto Dilský Tomáš.

Foto: Martin Kozák, KO ŽP Šport Podbrezová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM