Katarína Oravská Správy

Jaroslav Demian priznal príjmy aj majetok: Koľko zarobil a čo vlastní?

Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) priznali svoje príjmy a majetky. Pozreli sme sa bližšie na oznámenie Jaroslava Demiana, ktorý okrem poslaneckých funkcií zastáva tiež funkciu breznianskeho primátora. Čo všetko vlastnil a koľko zarobil v minulom roku?

Ilustračný obrázok k článku Jaroslav Demian priznal príjmy aj majetok: Koľko zarobil a čo vlastní?
Foto: Katarína Oravská

Ako poslanec NR SR zarobil Jaroslav Demian v uplynulom roku podľa jeho Oznámenia verejného funkcionára 24 934 eur.

Demian taktiež pôsobil ako poslanec Banskobystrického samosprávneho kraja a brezniansky primátor, a keďže okrem toho iné platené zamestnanie či podnikateľskú činnosť nevykonával a nemá uvedené ani žiadne podiely v spoločnostiach či vlastníctvo akcií, ďalšia suma 38 209 eur uvedená v Oznámení verejného funkcionára za rok 2013 ako iné príjmy mu vyplynula z týchto dvoch verejných funkcií.

Počas uplynulého roka pôsobil tiež ako člen predstavenstva Dalkia Brezno, a.s., člen dozornej rady Stredoslovenskej vodárenskej spoločnosti, a.s., predseda dozornej rady Banskobystrickej regionálnej správy ciest, a.s., predseda správnej rady Nemocnice s poliklinikou Brezno, n.o., člen predstavenstva Združenia obcí Ekológ, predseda správnej rady Prvej rozvojovej a vidieckej agentúry, podpredseda a člen rady Združenia miest a obcí Horehronia a stredného Rudohoria a predseda predstavenstva Klaster Horehronie. Pri všetkých týchto funkciách však nemal žiadne požitky a teda ani žiadne príjmy.

Medzi nehnuteľným majetkom má Demian v tomto oznámení uvedené: byt a podiel na spoločných priestoroch 2×, garáž, rekreačná chata, pozemok – trvalé trávnaté porasty a zastavané plochy a nádvoria a ďalšie pozemky.

Prečítajte si tiež článok 2 382 € mesačne: To je plat breznianskeho primátora

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM