Kristína Kožiaková Šport

Jasná sa chystá na mega nával: Ako je zabezpečená doprava a kde sa sprace 20-tisíc ľudí?

Organizátori pretekov Svetového pohára v alpskom lyžovaní žien v Jasnej pripravili pre veľký záujem divákov niekoľko tisíc nových miest pri trati i novú zónu pre fanúšikov. Tamojšie lyžiarske stredisko by malo denne navštíviť viac ako 20-tisíc ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Jasná sa chystá na mega nával: Ako je zabezpečená doprava a kde sa sprace 20-tisíc ľudí?
Zdroj: TASR

Na novú fan zónu s kapacitou viac ako 5000 divákov sa premení časť zjazdovky Biela púť priamo pod cieľovou zónou. Umiestnená tu bude veľkoplošná obrazovka, na ktorej v priamom prenose uvidia preteky aj fanúšikovia, ktorým sa už nepodarilo získať vstupenky do hľadiska.

„Svetový pohár je pre stredisko veľký sviatok a rozhodne nechceme zatvárať dvere pred nikým, kto vynaloží energiu a peniaze nato, aby mohol prísť osláviť ho s nami,“ vysvetlil predseda organizačného výboru Bohuš Hlavatý s tým, že treťou zónou, kde budú môcť fanúšikovia sledovať preteky, je Worldcup village, ktorá vznikne v priestoroch pred tamojším tanečným klubom.

Organizačný výbor na prípravách už niekoľko týždňov spolupracuje s dopravnými inžiniermi aj políciou. „Pripravili sme dostatok parkovacích miest a zabezpečili sme aj kyvadlovú dopravu, takmer 80 autobusov. Tie budú v trojminútových intervaloch odvážať ľudí z parkovísk až do strediska. Pre mnohých návštevníkov to bude možno nová skúsenosť,“ vysvetlil predseda organizačného výboru.

Stredisko bude v prevádzke aj počas Svetového pohára. Lyžiari preto môžu prísť do diváckej zóny z južnej strany Chopka či nástupných miest Lúčky alebo Záhradky.

„Pôjde asi o najdramatickejší úsek trate, preto verím, že bude pre divákov nemenej atraktívny ako cieľová zóna. A keďže lyžiari si už zaplatili skipas, do týchto priestorov bude vstup bezplatný,“ doplnil.

Preteky Svetového pohára žien v obrovskom slalome a slalome sa v Jasnej konajú v sobotu a nedeľu 5. a 6. marca 2016. Ambasádorkou podujatia je najúspešnejšia slovenská slalomárka Veronika Velez-Zuzulová.

Môže vás zaujímať:

Jasná s prestížnym ocenením: Patrí medzi 24 najlepších lyžiarskych areálov na svete!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM