Jakub Forgács Správy

Jazda v luxusnom autobuse, stevardka, nápoje zdarma... Čo sľubuje RegioJet na novej linke z Bystrice?

Z Banskej Bystrice bude premávať nová linka známeho prepravcu RegioJet. A ten sľubuje luxusné autobusy. Čo v nich pasažierov čaká a koľko zacvakajú?

Ilustračný obrázok k článku Jazda v luxusnom autobuse, stevardka, nápoje zdarma... Čo sľubuje RegioJet na novej linke z Bystrice?
Zdroj: TASR

V utorok udelil Banskobystrický samosprávny kraj licenciu spoločnosti RegioJet na prevádzkovanie nedotovanej autobusovej linky Banská Bystrica – Nitra – Bratislava a späť.

RegioJet plánuje začať túto linku prevádzkovať od pondelka 2. febuára 2015. Základná cena cestovného lístka bude od 5 eur na trase Banská Bystrica – Bratislava a od 2 eur na trase Nitra – Bratislava. Cestujúci budú môcť využívať túto linku až 14 x denne.

A aké autobusy budú ľudí z Banskej Bystrice voziť? Na tejto linke budú podľa prepravcu jazdiť úplne nové luxusné a moderné autobusy Fun & Relax značky Irizar na podvozku Volvo. RegioJet sľubuje, že tieto typicky žlté klimatizované vozidlá s kapacitou až 63 miest ponúknu cestujúcim nadštandardný servis (stevard/ka na palube autobusu, nápoje zdarma, denná tlač a časopisy zdarma, wifi pripojenie zdarma) a pohodlie kožených sedačiek.

Sedadlá budú vybavené dotykovými obrazovkami s HD rozlíšením, USB pripojením a rádiom. Cestujúci tak môže využiť rôzne možnosti individuálnej palubnej zábavy ako sledovanie online TV vysielaní, premietanie filmov, hranie hier či počúvanie rádia.

„Týmto ďakujem pánovi županovi Mariánovi Kotlebovi, že jeho kraj rozhodol v súlade so zákonmi Slovenskej republiky,“ povedal Radim Jančura, majiteľ spoločnosti RegioJet. „Občania tak budú môcť jazdiť najluxusnejšími autobusmi v Európe za polovičné ceny aké platia dnes,“ dodal.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM