Katarína Oravská Kultúra

Je tu víkend: Bude v znamení Mikuláša aj zabíjačky

Oddýchnuť si a zabaviť sa počas voľných dní môžete na viacerých mikulášskych podujatiach, zabíjačkách alebo na koncerte, v kine či na prechádzke so psom bez domova. Pozrite si prehľad víkendových akcií.

Ilustračný obrázok k článku Je tu víkend: Bude v znamení Mikuláša aj zabíjačky
Zdroj: TASR

Prichádza Mikuláš

Mikuláš sa na svoje meniny, t. j. v piatok ohlási aj na breznianskom námestí. O 15.00 bude vozenie na koči a o 16.00 zahrá mikulášske predstavenie Divadelné centrum z Martina. Okrem toho prebehne aj rozsvietenie vianočného stromčeka.

Melanie Scholtz TZ Quartet

V rámci vianočného turné sa jazzová speváčka predstaví aj v Bombura klube v Brezne. Koncert sa koná v piatok o 21.00.

Mikulášska party

V piatok bude hrať v Sirius clube Alex Red z poľska, člen zoskupenia Komodo. Vystúpi s Mashup Show najväčších hitov v špeciálnych remixoch.

Majstrovstvá v zabíjačke 2013

Piaty ročník nadregionálnych majstrovstiev sa uskutoční na Zbojníckom dvore, Zbojská v sobotu od 8.00. Návštevníkov čaká deň plný vôní, chutí a dobrej predvianočnej nálady.

Mikuláš s parou

Na Mikuláša je pripravená aj Čiernohronská železnička, ktorá pripravila špeciálne mikulášske jazdy parným vláčikom, a to v sobotu.

Mikulášske popoludnie

Handeľský mikulášsky parný vláčik vás zavezie aj do Kultúrneho domu v Čiernom Balogu, kde si môžete užiť o 14.00 sobotné Mikulášske popoludnie. Deti čaká balíček, zdobenie perníkov, sladkosti od tety Jožky, perníčky od Vydričky, zábavné súťaže a kultúrny program.

Osblianska mikulášska zabíjačka

V obci Osrblie sa bude v sobotu o 11.00 konať mikulášska zabíjačka. Ide o štvrtý ročník podujatia.

Mikulášska nádielka pre malých a veľkých

Tá vás čaká v sobotu o 13.00 v Hronci. V obci na námestí sa v tento deň rozsvieti stromček a vystúpia deti z Materskej školy v Hronci, hudobné skupiny Stopka, Los Babracos či známy slovenský spevák Peter Cmorík.

Mikulášske venčenie tuláčikov

V sobotu o 14.30 môžete spraviť radosť opusteným psíkom a ísť s nimi na prechádzku. Občianske združenie Útulok Tuláčik pozýva na mikulášske venčenie.

Golden hits

Na tanečné hity, ktoré kraľovali hudobným rebríčkom v minulom storočí si môžete zatancovať v sobotu v Sirius clube.

Mikuláš na ľade

Mikulášske akcie zakončí Mikuláš na ľade v Aréne Brezno v nedeľu o 15.00. Vystúpi aj divadlo z Nitry. Pozrieť si budete môcť krasokorčuliarsku exhibíciu, ohňostroj a samozrejme sa bude korčuľovať.

XV. Slávnostný adventno-benefičný koncert

Konať sa bude v nedeľu o 15.00 v rím­skokatolíckom kostole na Mazorníkove. Finančný výťažok z koncertu bude odovzdaný Paťke Morongovej. Vystúpia Jaroslav Dvorský (spev), Tatiana Paládiová – Palovčíková (spev), Zulfizar Zázrivá (korepetítor), Ivan Zvarík (spev), Eva Cáhová (korepetítor), Juraj Sarvaš (recitácia), skupina OTO VOCE, Slovenský kresťanský spevokol KREDO VIRUJU, Chrámový zbor apoštola Pavla z Brezna.

Ako išlo vajce na vandrovku

Bábkovú rozprávku, v ktorej ožíva príbeh malého vajca, ktoré sa vydáva na vandrovku a postupne stretáva sedem zvieratiek si môžete užiť v Mestskom dome kultúry v Brezne v nedeľu o 16.00.

Vianočné Brezno

Na najväčšom adventnom venci v Brezne zapália v nedeľu o 16.00 už druhú sviečku. Na námestí vystúpi tentoraz Folklórna skupina Kýčera.

Pena dní

Kino Mostár premietne v nedeľu o 19.30 film Pena dní. V adaptácii slávneho románu francúzskeho spisovateľa Borisa Viana sa predstaví Audrey Tatou, Omar Sy a Romain Duris.

Foto: ilustračné
Zdroj: Brezno.sk, TIK, Bombura.sk, Siriusclub.sk, FB/Útulok Tuláčik Brezno

Melanie Scholtz Quartet @ Prague Jazz dock 11.10, Wicked ways
1
Galéria
Víkend 6.12. - 8.12.
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM