Kristína Kožiaková Kultúra

Jubilejný folkový festival po prvýkrát v Brezne. Zábavu rozprúdia pesničkári z mesta aj okolia

Milovníci kvalitnej hudby si čoskoro prídu na svoje. Hoci festival Zobúdzanka oslavuje už 10. ročník, v Brezne sa ešte nekonal. Na návštevníkov nečaká len bohatá hudobná nádielka, ale aj výstava akustických gitár. Kto všetko príde?

Ilustračný obrázok k článku Jubilejný folkový festival po prvýkrát v Brezne. Zábavu rozprúdia pesničkári z mesta aj okolia
Foto: Dominika Handzušová

Zobúdzanka je folkový festival ktorý sa prvýkrát konal v roku 2006 vo Vlkanovej pri Banskej Bystrici. Autorom krásnej myšlienky je Martin Libič, ktorý dlhoročne pôsobí na amatérskej folkovej scéne

„Tento rok je špeciálny z viacerých dôvodov. Zobúdzanka má 10 rokov, (aj keď sa neorganizovala pravidelne každý rok), prvý krát sa pripravuje na území mesta Brezno a bude doplnená aj o výstavu akustických gitár pána Klemu, KLEMA guitars,“ prezradila nám jedna z organizátoriek Ivana Bániková.

Odohrávať sa bude v záhrade reštaurácie Stodola – Gazdovský dvor, so začiatkom 14:00. „Počas soboty sa na javisku predstavia hneď niekoľkí pesničkári z Brezna – Maťko Libič a Radko Bútora, Maťko Struhár, Miško Récky a Miško Truschan. Z Medzibrodu zavíta skvelý muzikant a moderátor Zobúdzanky Tomáš Pohorelec s Maťom Urbanom, zo Zvolena príde zahrať Ľubko Lehocký,“ konkretizuje účinkujúcich organizátorka.

Na festivale okrem spomínaných interpretov vystúpi aj skupina Jasoň zo Sklených Teplíc a Mince vo fontáne z Liptovského Mikuláša. Večer spríjemnia atmosféru a zahrajú Babráci (Los Babraccos).

„Program bude pestrý, môžete sa tešiť na dobrú hudbu a hlavne svojich obľúbených folkáčov,“ dodala na záver o akcii, ktorá sa bude konať už v sobotu 11. júna a vstup je zdarma.

Môže vás zaujímať:

Festival, aký sme v Polomke ešte nezažili: Vo veľkom sa bude variť vychýrená dobrota!

SERIÁL: Breznianski poslanci za detských čias. Poznáte chlapca pri vianočnom stromčeku?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM