Katarína Oravská Rôzne

Kaktus, mojito či parížsky krém... Pochutnávajú si Brezňania na neobvyklých zmrzlinách?

Počas horúcich dní stretnete v meste množstvo ľudí s kornútkami v rukách. Brezňania si pochutnávajú na klasických zmrzlinách, ale aj nových príchutiach. Nazreli sme do miestnych zmrzlinární a spýtali sme sa na podrobnosti o predaji tejto mrazenej dobroty.

Ilustračný obrázok k článku Kaktus, mojito či parížsky krém... Pochutnávajú si Brezňania na neobvyklých zmrzlinách?
Zdroj: TASR

Jednou z možností, ako sa počas horúčav schladiť, je zmrzlina. Mnohí si leto bez chutných chladivých kopčekov ani nevedia predstaviť. Podľa zmrzlinárov zavítame najčastejšie do ich stánkov okolo obeda a k večeru. Aké príchute u nás vedú?

Točená zmrzlina Mazorníkovo pravidelne svoju ponuku točí. V ponuke nájdete príchute od tvarohu, jogurtu cez ovocné ako marhuľa, mango, čučoriedka, zelené jablko až po kaktus či parížsky krém. „Predávame všetky možné príchute od tých najbežnejších až po tie netradičné. Nemôžem povedať, že by bola nejaká príchuť, ktorá sa neujala, rôzni ľudia rôzne chute,“ prezradil majiteľ Radoslav Hubert. Ako povedal odbyt je, samozrejme, závislý od počasia, keď sa ochladí, nie je to žiadna sláva.

Viac ako tridsať druhov zmrzlín má v ponuke aj cukráreň Čierna mačka biely kocúr. Ako nám povedali, o extrémne príchute zatiaľ nikto neprejavil záujem, najviac sa predáva klasika – vanilka a čokoláda. „V horúcich dňoch idú najviac sorbety – malina, višňa, jahoda, pomaranč, ríbezle a mojito a destské ako twister, míša a tutti frutti. Od tohto leta máme v ponuke ľadovú drť zo stopercentných ovocných štiav.“

„Najväčší dopyt je po klasických druhoch zmrzliny, a to čokoládovej, banánovej, punčovej aj citrónovej. Ľudia však radi vyskúšajú aj novinky. Neuchytili sa nám napríklad príchute carapíno, hrozno a mäta,“ priblížil majiteľa dlhoročnej breznianskej Zmrzliny Medin Bari Fejzulovič.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM