Jakub Forgács Samospráva

Kandidátov na šéfa BBSK čaká verejná diskusia. Títo štyria uchádzači sú pozvaní

Pred voličov sa postavia štyria kandidáti na šéfa Banskobystrického samosprávneho kraja. Čo všetko sa dostane na pretras počas verejnej diskusie?

Ilustračný obrázok k článku Kandidátov na šéfa BBSK čaká verejná diskusia. Títo štyria uchádzači sú pozvaní
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

V banskobystrickom Centre nezávislej kultúry – Záhrada sa 20. septembra o 17:30 uskutoční v poradí už druhá verejná diskusia s kandidátmi na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). O konečnom víťazovi rozhodnú občania v jednokolovej voľbe v novembrových voľbách do vyšších územných celkov.

Ako informovala Martina Strmeňová z Centra komunitného organizovania, pozvaní sú štyria kandidáti. „Tentoraz sú do diskusie pozvaní najsilnejší kandidáti podľa posledného prieskumu agentúry Focus – prednosta Mestského úradu v Brezne Martin Juhaniak, poslanec Národnej rady SR Martin Klus, podnikateľ Ján Lunter a riaditeľ Múzea SNP Stanislav Mičev. Hovoriť budú o svojom volebnom programe, voľbách, motivácii stať sa županom a o všetkom, čo zaujíma ich potenciálnych voličov,“ konštatovala Strmeňová.

Po skončení diskusie, ktorú organizuje platforma Nie v našom meste v rámci kampane #spolujenasviac, si účastníci môžu pozrieť zhruba 50-minútový dokument o živote v BBSK, ktorý počas tohto leta v dedinách a mestách kraja nakrúcali aktivisti zo spomínanej platformy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM