Katarína Oravská Samospráva

Kandidatúru na post primátora Brezna ohlásil pražský chirurg: V prípade úspechu je pripravený vrátiť sa do rodiska

O post primátora Brezna sa bude uchádzať aj pražský chirurg Ján Zajak. V prípade úspechu vo voľbách je pripravený vrátiť sa z českej metropoly do svojho rodného mesta.

Ilustračný obrázok k článku Kandidatúru na post primátora Brezna ohlásil pražský chirurg: V prípade úspechu je pripravený vrátiť sa do rodiska
Zdroj: Dnes24.sk

Pražský chirurg Ján Zajak oficiálne oznámil svoju kandidatúru na post primátora Brezna v sobotu večer v mestskom parku. Jeho meno je v Brezne známe najmä v súvislosti s občianskym združením ZaBeR, ktoré založil. „Vyštudoval Filozofickú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave, kde v roku 2003 promoval v odbore psychológia. Posledné dva ročníky študoval súbežne s medicínou, ktorú po prestupe do Prahy úspešne ukončil na 1. Lekárskej fakulte v roku 2007. Odvtedy pracuje ako chirurg na pražskej klinike a je odborným asistentom na Univerzite Karlovej,“ povedal člen jeho volebného tímu Milan Golian.

Zajak je aktívnym športovcom a aj jeho aktivity sa zameriavali práve týmto smerom. „Je presvedčený o veľkom potenciáli, ktorý v ľuďoch v Brezne je. Súčasne si ale uvedomuje, že životná úroveň tam nedosahuje najvyššiu možnú kvalitu. Preto začal s podobne zmýšľajúcimi ľuďmi aktívne prispievať k jej zvyšovaniu. Založil občianske združenie ZaBeR a od roku 2012 spolu s nimi realizoval viaceré projekty. Patria k nim otvorené klziská, letné kiná, koncerty, stolno-futbalový a šípkarský turnaj, beh nočným Breznom, inline jazdy a inline 24-hodinovka, verejný priestor 2014 a revitalizácia parku na Školskej ulici,“ dodal člen volebného výboru. V prípade úspechu vo voľbách je pripravený vrátiť sa z Prahy do rodného Brezna.

Foto: Archív J.Z.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM