Kristína Kožiaková Rôzne

Keď na vás prídu nákupné chúťky: Tri originálne obchody, ktoré môžete nájsť v Brezne

Potrebujete do svojej zbierky originálny kus alebo chcete niekoho obdarovať niečím naozaj výnimočným? Vybrali sme pre vás 3 obchody z Brezna, ktoré vám jednoznačne ulahodia.

Ilustračný obrázok k článku Keď na vás prídu nákupné chúťky: Tri originálne obchody, ktoré môžete nájsť v Brezne
Zdroj: Dnes24.sk

Poznáme to určite všetci, v Brezne prevládajú čínske obchody, veľa second-handov, prípadne obchodov s elektronikou. Predsa nášmu oku neunikli 3 obchody, ktoré vás potešia a prekvapia svojou originalitou.

Obchodík u Vincenta

Na Kuzmányho ulici oproti hotela Ďumbier sa ukryl Obchodík u Vincenta, ktorý vás očarí svojou umeleckou hodnotou. Už pri vchode zacítite závan tradície, remesla a krásy umenia. Obchodík u Vincenta je zameraný výsostne na hand made tvorbu. Nájdete tu diela slovenských umelcov a ľudových remeselníkov. Obrazy, rôzne sošky, svietniky, plastiky, tričká, náušnice a aj kus slovenského folklóru. Načerpáte krásnu energiu z umeleckých diel a dokonca zacítite potrebu jedno z nich vlastniť.

Folk Art

Farby, ktorými dýcha obchod Folk art vás naladia na skvelú nôtu. Tu si nájdete niekoľko „neskutočných“ kúskov. India, Nepál, Thajsko, ak sú vám tieto krajiny blízke, tak sa sa zastavte na Rázusovej ulici a ulovíte si naozajstný originál. Tašky, tričká, kabátiky aj šatky. Aby toho nebolo málo aj v tomto obchodíku má priestor slovenský folklór. Prvky slovenskej tradície aplikované na spoločenských šatách aj na bežnom oblečení. Ako bonus, si môžete pozrieť repliku šiat, ktoré darovala slovenská umelkyňa Kráľovnej Alžbete pri príležitosti jej 60 – ročného vládnutia. Pod šatami si prečítate aj ďakovný list priamo od kráľovnej. Ďalšie originálne šaty od spomínanej umelkyne si môžete zakúpiť v obchode. Upozorňujeme, že ak začnete s Folk artom…už neprestanete.

Lavendel

Téma hand made je „IN“, to vieme všetci, ale vy už nemáte chuť nič s označením hand made kupovať? Lavendel je obchod v ktorom si splníte sen. Tu nájdete všetko potrebné a vytvoríte si vlastný hand made kúsok. V Lavendely uspokojíte svoju tvorivú dušu a objavíte v sebe umelca. Chcete sa vrhnúť na servítkovú techniku alebo modelovať, či si vyrobíte vlastné mydlo? Obchodík s príjemnou atmosférou a nevyčerpateľnou inšpiráciou. Upozorňujeme, že na tento obchod si treba vyhradiť viac času, ako by ste si mysleli.

Môže vás zaujímať:

Je medzi nimi aj to vaše? Toto je 10 najčastejších priezvisk Brezna!

Parádny úspech Ivky (29) z Brezna: Roky driny a odriekania stáli za to, pozrite to telo! FOTO

Chcete vlastniť originál: Vieme kde v Brezne nebudete mať problém
26
Galéria
Foto: Kristína Kožiaková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM