Kristína Kožiaková Futbal

Keď sa nedokázal presadiť Trenčín, udrela Podbrezová. Triumf Horehroncom neunikol

Železiari si po zápase Fortuna ligy s domácim Trenčínom odniesli tri body. Pod výsledok sa podpísala aj nepremenená jedenástka.

Ilustračný obrázok k článku Keď sa nedokázal presadiť Trenčín, udrela Podbrezová. Triumf Horehroncom neunikol
Zdroj: TASR

Hosťujúci tím bol jeden zo štvorice, ktorý v aktuálnom ročníku ešte ani raz neprehral. Trenčania mali v nohách náročný program z ostatných dní, no v úvode boli aktívnejším mužstvom.

Najtesnejší triumf

V 12. min mal domáci tím ideálnu šancu ujať sa vedenia. Kalu oklamal protihráča, prihral pred odkrytú bránu Lawrenceovi. Tomu lopta nesadla na kopačku a napálil iba na bránkovej čiare stojaceho obrancu. O tri minúty Trenčania podnikli peknú kombinačnú akciu. Lawrence prihrávkou našiel na hranici veľkého vápna nepokrytého Janča. Ten však trestuhodne namieril nad brvno Kuciakovej brány. V 20. min si obhodil Šuleka Peševski. Jeho strelu z hranice šestnástky Chovan vyrazil do bezpečia.

Na opačnej strane mohol gólový účet zápasu otvoriť po individuálnej akcii Kalu. V 23. min Kalu obišiel Vajdu, ten ho fauloval a rozhodca Somoláni ukázal na biely bod. Pokutový kop Jangovi Kuciak vyrazil na brvno a dorážka pre atak na gólmana uznaná nebola. Aktivita bola aj naďalej na kopačkách dvojnásobného majstra. V predfinálnej a finálnej fáze akcii však domáci futbalisti zlyhávali. Paradoxne. Do kabín mohli odchádzať s vedením hostia. Ich priamy kop v 44. min nadvihla obrana na rohový kop a lopta takmer zaplachtila do siete.

Tréner Ševela cez prestávku vystriedal dvojicu hráčov. Podbrezová bola blízko ku gólu v 49. min. Rafael sa pošmykol a Viazanko sa rútil sám na Chovana. Domáci brankár mu včasným vybehnutím zmenšil strelecký uhol. V 55. min bol blízko k prvému gólu v seniorskom drese Prekop, keď sa vložil do Baézovho centra. A keď sa nedokázal presadiť Trenčín, udrela Podbrezová. Peševskiho center našiel v šestnástke nepokrytého Viazanka a ten strelou z prvej prestrelil Chovana – 0:1.

Aktivita na domáci kopačkách stúpala, ale hosťujúci tím sa dokázal dobre brániť. Šesť minút pred koncom zápasu mohol gólovú bodku Podbrezovej pridať striedajúci Kochan. Obrana jeho pokus v poslednej chvíli zrazila na rohový kop. Záverečná snaha Trenčanov vytúžené vyrovnanie nepriniesla, keď sa lopta odrazila od brvna, a tak si železiari odviezli z Považia všetky body.

Hlasy Trénerov:

Martin Ševela, tréner Trenčína: „Šťastena sa od nás odvrátila. Do pätnástej minúty sme mali tri veľké šance, potom prišla neúspešná jedenástka. Ak by sme dali do polčasu tri góly, po prestávke by sme si zápas užívali. Mrzí ma, že sme neboli už štvrtý zápas za sebou efektívni. Pri konci sa nám ešte podarilo nastreliť konštrukciu brány. Musíme si nakloniť šťastenu na našu stranu a najmä byť opäť efektívni.“

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: „Náš zámer vstúpiť aktívne do zápasu nám vyšiel. Čo ma viac mrzelo bolo, že po dvadsiatich minútach sme zbytočne znervózneli a pustili Trenčín k tradičnej hre. Mali sme aj šťastie, pri jedenástke sme prežili klinickú smrť a aktívnou hrou sme dokázali domácim znepríjemňovať rozohrávku. Sme radi, že nám jedna situácia vyšla a dokázali sme s určitým šťastím získať tri body. Hráči si zaslúžia pochváliť za snahu pretaviť výkon do bodového konca.“

AS Trenčín – ŽP Šport Podbrezová 0:1 (0:0)

Gól: 56. Viazanko.

Rozhodoval: Somoláni,

ŽK: Janga, Baéz – Peševski, Vajda, Kuzma, Kochan, Podio,

1839 divákov

Zostavy a striedania:

Trenčín: Chovan – Šulek (46. Ket), Kleščík, Rafael, Holúbek – Baéz – Kalu, Jančo, Lawrence, Bala (69. Diks) – Janga (46. Prekop)

Podbrezová: Kuciak – Magda (59. Šafranko), Krivák, Kostelný, Turňa – Peševski (82. Breznaník), Podio, Vajda, Viazanko – Kuzma (59. Kochan) – Bernadina

Môže vás zaujímať:

SERIÁL: Breznianska vicemajsterka vo fitness radí: 5 cvikov na vyformovanie zadku

Brezniansky futbal ožíva. FK Brezno po deviatich rokoch opäť vybehne na trávnik

Foto:ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM