Rôzne

Klobásky, šišky a veselica! Drábsko opäť ožije obecnou zabíjačkou

Z obecnej zabíjačky je už tradícia, ktorá aj vlani prilákala niekoľko stoviek ľudí z dediny a okolia. Obec Drábsko pozýva na 4. ročník zabíjačky.

Ilustračný obrázok k článku Klobásky, šišky a veselica! Drábsko opäť ožije obecnou zabíjačkou
Zdroj: TASR

Klobásy, jaternice, tlačenky, ale aj domáca kapustnica sa vo februári vlani pomerne rýchlo rozobrali počas Obecnej zabíjačky v Drábsku. Podujatie prilákalo do tejto vysoko položenej obce v okrese Brezno niekoľko stoviek ľudí z dediny i blízkeho okolia.

„Toto podujatie sme začali organizovať najmä preto, že zabíjačky ako také sú už aj na dedinách pomaly na ústupe. Chceli sme takto pripomenúť ľuďom ich atmosféru a ponúknuť im aj možnosť kúpiť si čerstvé zabíjačkové špeciality,“ povedala pred rokom starostka Martina Grgačová Kocová a pozýva na 4. ročník.

„Je to tiež príležitosť na to, aby dedina ožila, keďže tu žije väčšinou len staršia populácia,“ dodala. Okrem mäsa a výrobkov z neho nebudú ani tento rok chýbať na stoloch pred obecným úradom ani domáce šišky s lekvárom.

Obecná zabíjačka bude v sobotu 3. februára pri Obecnom úrade Drábsko. Začiatok je o 9:00 hod. Predpoludním vás zabaví vystúpenie skupiny Kmotry a Kmotrovia z Detvy. Nudiť sa nebudú ani najmenší, pre deti je pripravené maľovanie na tvár.

Večer pokračuje zábava pravou fašiangovou veselicou, ktorá sa začne o 21:00 hod v kultúrnom dome. Lístky si môžete zakúpiť na obecnom úrade. Viac info nájdete na webe obce.

V OBRAZOCH: Zabíjačka pritiahla do Drábska stovky ľudí
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM