Samospráva

Krajskí poslanci uvoľnili státisíce eur: Ujdú sa na podujatia aj tábory

Na podujatia a detské tábory BBSK poskytne dokopy viac ako 287 000 eur v prípade, ak nedôjde na základe zmeny epidemiologickej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19 k ďalšiemu zákazu podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Krajskí poslanci uvoľnili státisíce eur: Ujdú sa na podujatia aj tábory
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Poslanci Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) na svojom štvrtkovom zasadnutí odsúhlasili uvoľnenie finančných dotácií na kultúrne, spoločenské i športové verejné podujatia a detské tábory. Reagovali tak na svoje uznesenie z 21. mája, ktorým vyplácanie dotácií pozastavili v súvislosti s epidemiologickou situáciou.

„Vzhľadom na to, že Úrad verejného zdravotníctva SR zrušil zákaz organizovať a usporadúvať hromadné podujatia, navrhujeme, aby zastupiteľstvo schválilo poskytnutie finančných prostriedkov v zmysle všeobecne záväzných nariadení (VZN) č. 25/2014 a 36/2019 žiadateľom na podporené projekty, ktoré mali v žiadosti o dotáciu uvedený termín realizácie od 1. septembra do 31. decembra a v týchto termínoch sa aj naozaj uskutočnia,“ priblížil riaditeľ Úradu BBSK Matúš Hollý.

Na podujatia a detské tábory tak BBSK v zmysle obidvoch VZN poskytne dokopy viac ako 287 000 eur v prípade, ak nedôjde na základe zmeny epidemiologickej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19 k ďalšiemu zákazu podujatí.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM