Katarína Oravská Iné športy

Krňačkári majú hlavu v smútku: Preteky sú v ohrození, súťažiť sa nebude ani v Beňuši

Usporiadatelia jeden po druhom od začiatku roka rušia naplánované krňačkové preteky. Sneh síce napadol, ale nie v dostatočnej miere. Túto sezónu tak možno vôbec nespoznáme najlepšieho krnohára.

Ilustračný obrázok k článku Krňačkári majú hlavu v smútku: Preteky sú v ohrození, súťažiť sa nebude ani v Beňuši
Zdroj: TASR

Päť pretekov z desiatich bolo pre nepriaznivé poveternostné podmienky už zrušených. Súťažiť sa nebude ani túto sobotu v obci Beňuš. „Ak sa neuskutoční aspoň polovica z celkom plánovaných pretekov našej krňačkovej ligy, nebudeme ju môcť vyhodnotiť a vyhlásiť víťaza Slovenských krňačkových pretekov,“ obáva sa Branislav Séleš, Prezident Slovenskej krňačkovej rady. Ako dodáva situácia nie je veľmi nádejná. „Kto môže byť viac smutný z chýbajúceho snehu ako práve krňačkári, ktorým sa táto zimná aktivita vrástla do srdce,“ pýta sa Séleš. Ako ďalej pokračuje iné zimné športy môžu skutočný sneh aspoň nahradiť tým technickým.

Slovenské krňačkové preteky teda nezačínajú svoju púť najlepšie. Pod týmto novým názvom sa mali konať prvý raz. Rada po minulej sezóne totiž spojila Veľkú cenu Horehronia so Slovenským pohárom v krňačkových pretekoch. Väčšina pretekov pohára sa totiž jazdila na Horehroní. „V súčasnej dobe krízy by bolo plytvanie financiami odmeňovať pretekárov na tom istom preteku dvoma rôznymi cenami,“ vysvetlil Séleš.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM