Katarína Oravská Krimi

Krúšné chvíle pravdepodobne spôsobil blesk: V plameňoch hospodárska budova aj priľahlé stavby, škoda za desiatky tisíc eur

Hasiči vrátane dobrovoľníkov museli zasahovať pri požiari budovy, do ktorej podľa predbežných zistení udrel blesk. V plameňoch sa ocitli aj priľahlé stavby. Škoda sa vyšplhala na desiatky tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Krúšné chvíle pravdepodobne spôsobil blesk: V plameňoch hospodárska budova aj priľahlé stavby, škoda za desiatky tisíc eur
Zdroj: TASR

Dňa 18. júla krátko po 15-tej hodine bol ohlásený požiar hospodárskej budovy a priľahlých stavieb v obci Drábsko, okres Brezno. Potvrdil nám to hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a Záchranného zboru v Banskej Bystrici Erik Piater.

Pri požiari zasahovali hasiči z Brezna, ale aj z Banskej Bystrice, Detvy, Poltára a Hnúšte ako aj členovia dobrovoľného hasičského zboru obce Drábsko.

„Požiar likvidovali viacerými hasiacimi prúdmi za súčasného rozoberania drevených konštrukcií stavieb. Pri požiari nebol nikto zranený. Predbežná príčina vzniku požiaru je zasiahnutie budovy bleskom,“ opísal Piater.

Podľa slov krajského hovorcu hasičov E.Piatera, následkom požiaru vznikla majiteľom budov priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 45 000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM