Kristína Kožiaková Rôzne

Kuriozita v Brezne, o ktorej vie málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na týchto uliciach :)

Najobývanejšou ulicou v Brezne je jednoznačne ul. 9 mája. Sú, však aj ulice, či dokonca uličky, ktoré majú obyvateľov ako šafránu. Trúfli by ste si tipnúť, koľko ľudí evidujú na breznianskych uliciach s najmenším počtom obyvateľov?

Ilustračný obrázok k článku Kuriozita v Brezne, o ktorej vie málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na týchto uliciach :)
Zdroj: Dnes24.sk

Brezno je takzvanou metropolou Horehronia. Ku koncu roku 2015 žilo, podľa spracovania Viery Jozefkovej z Mestského úradu, v Brezne 20 629 Brezňanov. Tunajší obyvatelia sú roztrúsení po väčších či menších uliciach, ktorých tu máme 93.

Prvenstvo si v počte obyvateľov drží ulica 9.mája, na ktorej žije 1970 obyvateľov. O niečo menej má ulica Májového povstania českého ľudu s 1894 obyvateľmi. Na tretiu priečku sa dostala Štvrť Ladislava Novomeského. Tu žije presne 1493 Brezňanov.

Okrem ulíc, na ktorých žijú stovky, ba až 2 tisícky obyvateľov, sú aj ulice, kde sused suseda pozná ako brata, veď ich v jednej ulici býva len pár desiatok. A ako by sa vám žilo na uliciach, kde svojich susedov spočítate na prstoch jednej ruky? Takých ulíc je v našom meste hneď niekoľko.

Koľko obyvateľov teda evidujú na uliciach s najmenším počtom obyvateľov? Ulica Kubická má len dvoch obyvateľov tak ako Nábrežie Jána Čipku. V Brezne má len po sedem obyvateľov Zúbrik aj Mostárenská.

Môže vás zaujímať:

Koľko má vlastne Brezno obyvateľov? Nové zistenia týkajúce sa nášho mesta

10 neobyčajných krstných mien obyvateľov Brezna: Ginetta, Torben… a tým to ešte nekončí!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM