Katarína Oravská Samospráva

Kuriózny návrh breznianskeho primátora T.Abela poslancom: Uvidíme ich brigádovať v montérkach so štetcom v ruke? :)

Mestskí poslanci rozhodujú o vážnych veciach, ktoré ovplyvňujú život v meste. Na zastupiteľstvách napriek tomu nechýba štipka humoru. Na ostatnom vyzval primátor poslancov, aby si spravili brigádu. Podobne, ako to robievali kandidáti pred voľbami.

Ilustračný obrázok k článku Kuriózny návrh breznianskeho primátora T.Abela poslancom: Uvidíme ich brigádovať v montérkach so štetcom v ruke? :)
Foto: Katarína Oravská

Na júlovom mestskom zastupiteľstve zaznela prosba breznianskeho poslanca Andreja Barančoka na riaditeľa technických služieb Jána Lukáča, aby sa natrieli zhrdzavené hojdačky. „Natieranie a oprava hojdačiek sa robí priebežne. Stále sa opravujú a keď sú už v dezolátnom stave, dajú sa preč a nahrádzajú sa novými prvkami podľa novým noriem,“ vysvetlil Lukáč.

Oficiálne majú však technické služby v správe len certifikované detské ihriská, hoci sa starajú aj o tie staré – necertifikované. Tieto hojdačky či šmýkačky sú však takpovediac nikoho. Pri tejto téme preto breznianskemu primátorovi Tomášovi Abelovi napadlo…

„Spravme si brigádu. Bolo také, že len pred voľbami sa natiera. Môžeme spraviť, primátor, poslanci, zamestnanci, ktorí budú môcť a poďme natierať. Spravíme si aj guľáš, máme poľovníkov, tí donesú mäso. Môžeme aj my takto priložiť ruku k dielu,“ navrhol s úsmevom Abel.

Ako však dodal myslí to úplne vážne. Mestský poslanec Milan Palovčík dokonca sľúbil akciu zasponzorovať. No tak uvidíme, či sa brigáda našich komunálnych politikov aj uskutoční. Abel pritom návrhom vtipne poukázal na to, že viacerí kandidáti pred komunálnymi voľbami, vrátane neho samotného, v predvolebnom boji ukazovali občanom, ako sa jednoducho dá skrášliť mesto. Ich terčom boli práve detské ihriská, na ktorých opravili, ponatierali hojdačky či kolotoče. Pred voľbami si viacerí neváhali vyhrnúť rukávy a tiež pokosiť, či opraviť schody v dezolátnom stave. Dokonca nám takto pribudla aj workout zóna na dopravnom ihrisku. Svoju prácu pritom zvykli zdokumentovať a uverejniť na sociálnej sieti.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM