Katarína Oravská Rôzne

Kvety k prvému dňu v škole: Kto v Brezne dnes kúpil najtučnejšiu kyticu?

Dva mesiace oddychu sa už skončili a školáci sa vrátili do svojich tried. Počas prvého dňa v škole mnohí z nich nezabudli ani na to, čo sa patrí. Svojich učiteľov a učiteľky privítali kyticami kvetov. Kto prekvapil?

Ilustračný obrázok k článku Kvety k prvému dňu v škole: Kto v Brezne dnes kúpil najtučnejšiu kyticu?
Zdroj: TASR

Zisťovali sme, aký je záujem o kvety na začiatku školského roka. Podľa Janety Póč Novákovej z kvetinárstva Janeta nie je začiatok školského roka, čo sa týka predaja, až taký dobrý, ako jeho koniec. Zákazníci si väčšinou podľa jej slov berú pripravené kytičky. Aj tu idú väčšinou gerbery a ruže. Najčastejšie v cene do päť eur. Výnimočnú požiadavku na kyticu na začiatku roka nemali, na jednu si však predsa len spomenula. „Na konci školského roka som robila kytičku z cukríkov pre pána učiteľa,“ povedala Póč Nováková.

Vyšší záujem v predaji kvetov zaznamenali včera a dnes v kvetinárstve Saintpaulia. Ako povedal Jana Vargová, kupovať kvety chodia rodičia, ale aj deti. „Ponúkame rôzne kvety, ide všetko, slnečnice, letné kvety, gerbery aj ružičky.“ Ako pokračovala, väčšinou si kupujú po jednom kvete a investujú tak doň okolo troch eur. Kvety však nedostávajú učitelia len od svojich žiakov. Svedčí o tom aj tento prípad. „Mali sme požiadavku z jednej strednej školy. Pani riaditeľka objednávala veľkú kyticu so stužkami, gladiolami a letnými kvetmi pre svojich profesorov, kolegov do zborovne na uvítanie,“ uviedla Vargová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM