Katarína Oravská Iné športy

Lennarthová víťazkou Ladies Slovak Open: Slovenky neprešli katom

Švédska golfistka sa stala víťazkou 5. ročníka golfového turnaja Allianz Ladies Slovak Open pred skúsenou Angličankou. Slovenské golfistky na Táľoch nezvládli druhé kolo.

Ilustračný obrázok k článku Lennarthová víťazkou Ladies Slovak Open: Slovenky neprešli katom
Zdroj: TASR

Camilla Lennarthová zahrala v záverečnom kole úctyhodných 66 úderov a stala sa víťazkou 5. ročníka golfového turnaja Allianz Ladies Slovak Open. Švédska golfistka mala na Táľoch po štyroch „rundách“ bilanciu 277/-11 a s pohodlným náskok štyroch rán zvíťazila pred skúsenou Angličankou Melissou Reidovou. O ďalšie štyri údery späť boli na delenom mieste Škótka Sally Watsonová a Angličanka Hanna Ralphová.

Celý týždeň žartovala severanka Lennarthová na turnaji z kalendára Leadies European Tour (LET), že by v rezorte v Nízkych Tatrách rada stretla na ihrisku Gray Bear medveďa a nakoniec sa k nemu dostala, keď prevzala trofej. „Skutočne mám rada toto miesto a dúfam, že nabudúce už uvidím aj skutočného medveďa, pretože sme sa o tom bavili celý týždeň,“ povedala víťazka pre internetový portál LET.

Dvadsaťšesťročná rodáčka zo Štokholmu vstupovala do posledného kola s rovnakým skóre ako škótska novicka Watsonová, ale rýchlo získala výhodu, keď zahrala birdie na prvej jamke, zatiaľ čo jej spolulíderka zapísala bogey. Watsonová potom mala dokonca na druhej jamke dobule bogey, takže na čele vznikol náskok štyroch úderov. „Vo finále som mala veľmi dobrý štart. Neudierala som síce práve najlepšie do loptičky, ale na jednej jamke som mala kvalitný odpal na druhej zasa prihrávku na green alebo som to zachránila patom,“ dodala Lennarthová, ktorá v nedeľu skórovala na piatich jamkách vrátane eagla na päťparovej jamke číslo deväť.

Na svoje prvé profesionálne víťazstvo v kariére si musí naďalej počkať Klára Spilková. Česká golfistka, ktorá sa po druhom kole delila o druhú priečku s Francúzkou Valentone Derreyovou, skončila napokon na piatom mieste s bilanciou 286/-2. Na náročnom ihrisku na Táľoch sa napokon do mínusových čísiel dostalo len deväť hráčok.

Slovenské golfistky na Táľoch nezvládli druhé kolo. Profesionálna hráčka Veronika Falathová aj tínedžerka Lea Klimentová totiž neprešli katom a s celkovým skóre 156/+12 obsadili delené 85. miesto. Amatérka Klimentová, ktorá v piatok oslávila svoje pätnáste narodeniny nedokázala nadviazať na sympatické prvé kolo a zahrala v druhom dejstve jedenásť úder nad par ihriska. Najmladšia hráčka 124-členného štartovného pola v sobotu ani raz neskórovala a okrem siedmich bogey mala aj dva „double bogey“, pričom oproti prvému kolu si pohoršila o desať úderov. Len o jeden úder na tom bola lepšie v druhom kole skúsenejšia Falathová, ale aj tá v celkovom hodnotení zaostala o štyri údery za hranicou katu.

Allianz Ladies Slovak Open po 1. kole:

1. Kylie Walkerová (Škót.) 68/-4, 2. Sally Watsonová(Škót.), Karolin Lampertová (Nem.), Patricia Sanzová Barriová (Šp.), Valentine Derreyová (Fr.) všetky 69/-3, 6. Lauren Taylorová (Ang.), Beth Allenová (USA), Steffi Kirchmayrová (Nem.), Camilla Lennarthová (Švéd.), Hannah Burkeová (Angl.) a Malene Jorgensenová (Dán.) všetky 70/-2,… 27. Lea KLIMENTOVÁ (SR) 73/+1, 38. Veronika FALATHOVÁ (SR) 74/+2.

Allianz Ladies Slovak Open po 2. kole:

1. Sally Watson (Škót.) 136/-8 (69+67), 2. Valentine Derreyová (Fr.) 139/-5 (69+70) a Klára Spilková (ČR) 139/-5 (71+68), 4. Maria Balikojevová (Rus.) 141/-3 (72+69) a Malene Jorgensenová (Dán.) 141/-3 (70+71), 6. Liz Youngová (Angl.) 142/-2 (71+71), Camilla Lennarthová (Švéd.) 142/-2 (70+72) a Eleanor Givensová (Angl.) 142/-2 (75+67), 9. Sophie Sandolová (Tal.) 143/-1 (73+70), Melissa Reidová (Angl.) 143/-1 (75+68),…85. Veronika FALATHOVÁ (SR) 156/+12 (74+82), Lea KLIMENTOVÁ (SR) 156/+12 (73+83).

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM