Katarína Oravská Rôzne

Letná sezóna odštartovaná: Počasie však zatiaľ nepraje

Koncom júna odštartovala letná sezóna v Podbrezovej aj na Táľoch. Zatiaľ, ale nie je ideálna. Počasie nepraje a návštevníci sa nehrnú.

Ilustračný obrázok k článku Letná sezóna odštartovaná: Počasie však zatiaľ nepraje
Zdroj: TASR

Ako nám potvrdil správca objektu Branislav Braučok, Letné kúpalisko v Podbrezovej je oficiálne otvorené. „Čakáme len, ako asi veľa potenciálnych návštevníkov, na oteplenie a celkové vľúdnejšie počasie.“ Popri kúpaní sa môžete aj občerstviť klasikou, ako zemiakové placky, klobásy, polievky alebo sa osviežiť nanukmi a mrazenými krémami. Využiť môžete aj ihrisko na plážový volejbal či stolnotenisové stoly. Športové potreby je možné si požičať. Kúpalisko je otvorené denne od 9.00 do 18.00. Ceny vstupného nezvyšujú už pár rokov, hoci udržiavať takéto kúpalisko nie je veľmi rentabilné.

Cenník:

  • deti do 5 rokov – zdarma
  • deti od 5 do 15 rokov, dôchodcovia 1,5 €, po 15:00 1 €
  • študenti 2 €, po 15:00 1,50 €
  • dospelí 3 €, po 15:00 2 €

Letnú sezónu odštartovali posledný júnový deň aj na Táľoch. „Žiaľ, počasie nám nepraje, ale veríme, že už tento víkend navštívia areál hotela prví dovolenkári a návštevníci,“ povedala Michaela Ološtiaková z marketingového oddelenia Hotela Partizán. „Vonkajšie jazero je prichystané na kúpanie, naši zamestnanci ho starostlivo vyčistili a tiež je upravený celý areál hotela – trávnaté plochy, plážové ihrisko, detské prekážkové ihrisko aj priestory na miniloptové hry a futbal.“ Tarzania a minigolf sú prístupné zatiaľ cez víkendy od 10:00 do 16:00 h. Letný bufet pri jazere je už v prevádzke, v prípade priaznivého počasia. „Okrem tradičných domácich langošov si môžu hostia vychutnať aj svieži miešaný šalát s kuracím mäsom, výborné hamburgery a tiež lahodné palacinky s tvarohom, ktoré pripravujú naši kuchári,“ priblížila Ološtiaková.

Jedlo a zábavu ponúkajú aj v blízkej reštaurácii. Novinkou tohto leta je požičovňa E-Bikov a horských bicyklov priamo v hoteli. Hostia tiež môžu využiť služby cyklobusov. Od začiatku letnej sezóny je parkovanie pre návštevníkov areálu spoplatnené sumou 0,70 € / hodina, 5 € /deň. Poplatok za využívanie detského ihriska Ferda Mravca je 2 € / celodenný vstup.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM