Katarína Oravská Šport

Lezecká stena, lanová dráha či mestská telocvičňa: Pozrite si plány v oblasti športu

Na svete je koncepcia rozvoja športu v našom meste na najbližších pár rokov. Čo by teda mohlo v Brezne pribudnúť v rámci športu? Čítajte...

Ilustračný obrázok k článku Lezecká stena, lanová dráha či mestská telocvičňa: Pozrite si plány v oblasti športu
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto v spolupráci s Mestským športovým klubom Brezno pripravilo návrh Koncepcie rozvoja športu mesta Brezno na obdobie 2014 – 2020 s výhľadom až do roku 2022. Teraz ho predkladá na pripomienkovanie. Pripomienky môžete posielať do 24. septembra.

Hlavným cieľom koncepcie je „pokryť záujem v oblasti športu u všetkých vekových kategórií a cieľových skupín obyvateľov mesta Brezno“ a tiež „zaktivizovať všetky športové subjekty, orgány mesta Brezno, občianske združenia a ďalšie organizácie zaoberajúce sa športom a športovým dianím, aby spojili svoje sily a zjednotili sa v úsilí dosiahnuť spoločný cieľ – rozvoj športu na území mesta Brezno“.

Koncepcia si stanovila ciele pre rozvoj športu v našom meste. V nasledujúcich rokoch by tak mohla byť vybudovaná lezecká stena, bowling, atletická dráha, ihrisko pre plážový volejbal, či mestská telocvičňa. Cieľom je tiež zrekonštruovať plaváreň, strechu zimného štadióna s vytvorením nových ubytovacích kapacít, vymeniť ihriská minigolfu, vybudovať športovo-relaxačný areál Kopec – Viselnice s lanovou dráhou a cyklookruhom, bežecké dráhy v lokalitách Brezno – Mýto – Lúčky či vybudovať prírodné ľadové plochy, a to samozrejme nie je ani z ďaleka všetko. Cieľom je napríklad vytvoriť aj nové mestské športové ligy.

Koncepcia navrhuje aj zmeniť systém financovania športu v Brezne, a to najmä kritérií pre prerozdeľovanie dotácií z rozpočtu mesta. „Táto problematika rezonuje medzi športovými klubmi dlhodobo a doposiaľ sa nenašlo vyhovujúce riešenie,“ uvádza koncepcia. Kompletnú koncepciu rozvoja športu v Brezne nájdete na stránke mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM