Jakub Forgács Správy Samospráva

Lunter prevzal cenu za 1. miesto: Banskobystrický kraj zabodoval, v čom je NAJ?

BBSK je jedným z najvýznamnejších zamestnávateľov vo svojom regióne. Uspel aj v ankete Najzamestnávateľ 2021.

Ilustračný obrázok k článku Lunter prevzal cenu za 1. miesto: Banskobystrický kraj zabodoval, v čom je NAJ?
2
Galéria
Zdroj: BBSK

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) sa na sociálnej sieti poďakoval všetkým, ktorí v ankete Najzamestnávateľ 2021 hlasovali za BBSK. „V kategórii Štátna a verejná správa sme sa umiestnili na prvom mieste a stali sme sa tak najatraktívnejším zamestnávateľom v tejto kategórii na Slovensku,“ píše sa na stránke.

„Ocenenie počas slávnostného galavečera prevzali predseda BBSK Ján Lunter, spolu s riaditeľom Úradu BBSK Matúšom Hollým,“ uvádza kraj.

„Keď sme pred štyrmi rokmi nastúpili do vedenia župy, začali sme úrad budovať nanovo. Cez transparentné výberové konania sme prijali ľudí, ktorí sú profesionáli na svojich pozíciách a postupne sa nám spoločne z BBSK podarilo spraviť úrad, ktorý je viditeľný. Veľmi si vážim toto ocenenie a teším sa z neho. Moja vďaka patrí všetkým mojim kolegom na Úrade BBSK za ich nasadenie a prácu,“ uviedol predseda BBSK Ján Lunter.

„BBSK je jedným z najvýznamnejších zamestnávateľov vo svojom regióne. Samotný Úrad BBSK má 230 zamestnancov a vďaka úspešným eurofondovým projektom zamestnáva aj ďalších 53 špecialistov bez zaťaženia rozpočtu kraja. V krajských organizáciách kultúry pracuje 425 zamestnancov, v školstve viac ako 2 800 a v oblasti sociálnych služieb 1 715. Po zohľadnení zamestnancov Banskobystrickej regionálnej správy ciest, Rozvojovej agentúry BBSK a zriadených sociálnych podnikov sa dostaneme na počet 6-tisíc zamestnancov,“ sumarizuje BBSK.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: BBSK je Najzamestnávateľ 2021 v kategórii Štátna a verejná správa
2
Galéria
Zdroj: BBSK
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM