Kristína Kožiaková Rôzne

M-Klub, Kolkáreň, či známa Omega: Slávne podniky, v ktorých sa Brezňania za socíku vedeli baviť, FOTO

V minulom storočí sa vedeli Brezňania tiež poriadne zabaviť. Tí skôr narodení si ešte spomenú na viacero podnikov. Niektoré fungujú dodnes po niektorých zostali len spomienky.

Ilustračný obrázok k článku M-Klub, Kolkáreň, či známa Omega: Slávne podniky, v ktorých sa Brezňania za socíku vedeli baviť, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

U Piaristov

Piaristi patrili medzi obľúbené podniky. V Brezne však bolo takýchto podnikov viac a tak nebola núdza vyberať. „K Piaristom sa chodilo na zábavu pri cigánskej hudbe,“ prezradil nám Jozef.

M – Klub

M-klub bol vychýrený klub hlavne pre mladých. Konali sa tu pravidelne diskotéky a kopec podujatí. „Pamätám si, že na niektorých diskotékach tam bolo cez 200 ľudí,“ spomína si Julo. M-klub nebol krčma, alkohol sa tam nepodával. Fungoval ako klub pre mladých, okrem iného to bol priestor na stretávanie a besedy. M-klubáci organizovali množstvo akcií a podujatí. „Medzi najvychytenejšie akcie patrila olympiáda v netradičných disciplínach, ako napríklad skok do výšky s kufrom,“ prezradil nám a dodal, že M-klub sa snažil ulahodiť všetkým a tak:

„Poniektorí tridsiatnici sa cítili na diskotéke v M-klube už pristarí, tak sa vymysleli seniorské diskotéky“

Omega klub

Omega stále funguje ako priestor na rôzne oslavy, plesy a spoločenské podujatia. Už roky na tom istom mieste. Starší si spomenú na piatkové diskotéky aj čaje o piatej. „V Omega klube bývalo často plno, pamätám si, že v piatky počas diskoték sme si nemali kde sadnúť,“ rozpráva Norika. Oslavoval sa tam deň učiteľov aj dni dôchodcov.„S man­želom sme boli v Omege niekoľko krát na silvestrovskej zábave,“ zaspomínala si ďalej.

„V klube som robil v šatni a v tej dobe som si zarobil ako študent veľa peňazí, niekedy som mal v šatni aj 200 kabátov,“ prezradil nám Stano.

Kolkáreň

"Spomínam si, ale to som bol ešte dieťa, že sme chodili s rodičmi vonku pred kolkáreň, konali sa tam zábavy."dodal ešte Julo, ktorého tam brávali rodičia hlavne na 1.mája.

Hotel u Bírešov

Možno si poniektorí starší spomenú na Hotel u Bírešov. Dnes by ste sa tam dali skôr ostrihať, ako by ste sa tam dobre najedli. „V Hoteli u Bírešov bola vychýrená reštaurácia a výborná kuchyňa.“ Ozrejmil nám Vlado. Zábavy tam bývali len sporadicky, mali miestnosť tzv. svadobku v ktorej sa konali svadobné hostiny.

Hotel Ďumbier

Mnohé z vychytených podnikov starých čias už zostávajú len v spomienkach obyvateľov. Hotel Ďumbier patrí medzi výnimky, ktoré potvrdzujú pravidlo. Keby ste sa totiž do jeho priestorov vybrali dnes, nenašli by ste tam nič iné, než Hotel Ďumbier. Komplex stojí na mieste desaťročia, aj kedysi sa tam usporadúvali plesy a bola reštaurácia.

Môže vás zaujímať:

Tieto fotky vás určite dostanú: Pozrite, aká zábava sa strhla na plese starých mládencov a dievok pred rokmi :)

Mliečny bar, Veľká obuv…5 legendárnych obchodov zo socíku, ktoré sme navštevovali v Brezne

Foto: archív M-klub

Legendárne podniky kde sa za socíku zabávalo
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM