Správy Samospráva

Máte dlhy? V Banskobystrickom kraji vám bezplatne pomôžu hneď na 3 miestach

Cieľom bezplatných dlhových poradní je pomáhať ľuďom dostať sa z dlhov prostredníctvom poradcov z radov psychológov, právnikov a ekonómov.

Ilustračný obrázok k článku Máte dlhy? V Banskobystrickom kraji vám bezplatne pomôžu hneď na 3 miestach
Zdroj: unsplash.com / CC0 1.0

Služby bezplatnej dlhovej poradne, ktorú zriadilo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny, fungujú aktuálne v rámci Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) v Banskej Bystrici, vo Zvolene a v Lučenci. Podobné poradne by do budúcna mali vzniknúť pri každom úrade práce. Pomáhajú ľuďom, ktorí sa dostali do finančných problémov, hromadia sa im výzvy na zaplatenie dlhov alebo exekučné príkazy. Informoval o tom BBSK na sociálnej sieti.

Komu pomôžu?

„Cieľom bezplatných dlhových poradní je pomáhať ľuďom dostať sa z dlhov prostredníctvom poradcov z radov psychológov, právnikov a ekonómov. Spojením troch oblastí poradenstva pokrývajú všetky aspekty problémov dlžníkov, čo je kľúčovým predpokladom efektívnosti a kvality poskytovaných služieb,“ uvádza kraj.

Cieľovou skupinou sú najmä nezamestnaní, osoby v exekúcii, zadlžení mladí dospelí po odchode z centier pre deti a rodiny, ľudia z prostredia generačne reprodukovanej chudoby, zadlžení dôchodcovia a bezdomovci, ľudia v psychickej kríze spôsobenej dlhmi či tí, ktorí uvažujú o oddlžení (osobný bankrot).

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM