Katarína Oravská Rôzne

Medveď, netopier, lienka či haluška, kto bude maskotom Horehronia? Máte poslednú šancu zahlasovať!

Horehronie stále hľadá svojho maskota. Hlasovať zaň môžete aj vy prostredníctvom sociálnej siete. Čoskoro spoznáme víťazný návrh. Kto bude reprezentovať náš región?

Ilustračný obrázok k článku Medveď, netopier, lienka či haluška, kto bude maskotom Horehronia? Máte poslednú šancu zahlasovať!
Zdroj: TASR

Združenie cestovného ruchu Klaster Horehronie vyhlásilo súťaž o maskota regiónu ešte koncom minulého roka. Ako povedal riaditeľ Klastra Horehronie Milan Gemzický, ad maskotom, ktorý by spestril ich prezentácie a podujatia, uvažovali už dlhšie.

„Logo máme, keďže máme už štyri roky, ale chceli sme k nemu pridať ešte maskota. Doteraz sme používali medvedíka z Táľov alebo vydru z Čierneho Balogu, ale nič jednotné pre celý región. Na každej výstave sme s iným maskotom, nemáme jedného stabilného,“ opísal Gemzický, čo bolo podnetom vzniku súťaže.

To, ako bude vyzerať náš maskot je v rukách detí, v končenom dôsledku práve ich najviac oslovuje. Školy a deti ubytované na Horehroní môžu posielať svoje návrhy už len do piatka 23. januára. Súťaží sa vo viacerých kategóriách. O Cene verejnosti môžete rozhodnúť práve vy svojím lajkom. Hlasovanie v tejto kategórii prebieha na Facebooku. Medzi obrázkami s návrhmi, ktoré pochádzajú z celého Slovenska nájdete, napríklad vtáčika Zobáčika, Vlčka, Myšku Hryzku, horehronského pastiera, pána Hôrku, Halušku, Lienku horehronskú, ale aj medveďa, jeleňa, draka, kocúra, prasiatko či netopiera.

Konečného maskota vyberie odborná porota zložená z odborníkov na grafiku a cestovný ruch. Podľa Gemzického budú vyberať na základe toho, čo ich osloví. Hľadajú niečo výstižné a originálne. Výsledky vyhlásia 29. januára.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM