Katarína Oravská Samospráva

Mesto má novú webovú stránku: Stála vyše 1 700 eur

Webové sídlo mesta sa zmenilo už na prvý pohľad. Okrem zmeny dizajnu však na novej stránke nájdete väčšie množstvo informácií, ktoré sú prehľadne usporiadané. Obnova mestského webu vyšla na 1 768, 80 eur. Priemerná denná návštevnosť stránky brezno.sk je 570 klientov.

Ilustračný obrázok k článku Mesto má novú webovú stránku: Stála vyše 1 700 eur
Zdroj: Dnes24.sk

Cieľom rekonštrukcie webového sídla mesta Brezna je podľa slov asistentky primátora Aleny Šperkovej poskytovať návštevníkom prostredníctvom piatich samostatných subportálov, resp. jednej titulky a štyroch podstránok, väčšie množstvo informácií s využitím nových prvkov, ako napríklad banner na upútanie pozornosti čitateľa na konkrétnu udalosť, či dôležitú informáciu.

Viac informácií sa na starú web stránku už nezmestilo

„Predchádzajúce webové sídlo už kapacitne neumožňovalo navyšovať obsah a rozsah informácií pre klienta, čo je pre mesto prioritou. Navyše rozdelenie do samostatných podstránok umožňuje informácie usporiadať prehľadne a logicky tak, aby sa klient dostal k potrebnej informácii v čo najkratšom čase. Túto službu plní najmä rýchla voľba na titulke. Všetky vyššie popísané činnosti predchádzajúce webové sídlo neumožňovalo,“ uviedla Šperková.

Ako ďalej pokračovala návštevník si priamo z titulnej stránky môže vybrať informácie, o meste, úrade, či odporúčaniach na voľný čas. Webové sídlo je rozdelené podľa cieľovej skupiny. „Podľa podstránok si návštevník okamžite vie vybrať, odkiaľ chce čerpať informácie. Stačí si vybrať, či sa chce dozvedieť niečo o meste, alebo sa zaujíma o dianie ako občan, návštevník, či podnikateľ,“ priblížila Šperková.

Brezno.sk navštívilo za tento rok necelých 200-tisíc ľudí

Nová stránka stála presne 1 768, 80 eur. V tomto roku je priemerná denná návštevnosť stránky 570 klientov. K 5. decembru navštívilo webové sídlo mesta dokopy 193 747 klientov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM