Katarína Oravská Samospráva

Mesto zamestnalo 11 ľudí, z toho 4 Rómov: Nasadili ich na takéto práce

Mesto zamestnalo 11 ľudí, z toho cielene aj štyroch z rómskej komunity. Cieľom projektu je dať prácu obyvateľom, ktorí majú problém sa uplatniť na trhu práce. Noví zamestnanci Brezna majú pritom na práci skrášľovať mesto.

Ilustračný obrázok k článku Mesto zamestnalo 11 ľudí, z toho 4 Rómov: Nasadili ich na takéto práce
Zdroj: TASR

Mesto realizuje projekt za podpory Európskeho sociálneho fondu. Cieľom je zvýšiť zamestnanosť skupín obyvateľstva ohrozených sociálnym vylúčením, ktorí majú dlhodobo problém s uplatnením sa na trhu práce.

„Od 1. decembra 2014 bolo tak v meste Brezno vytvorených jedenásť nových pracovných pozícií, ktoré obsadilo osem mužov a tri ženy. Z toho štyri pracovné miesta boli vytvorené cielene pre príslušníkov marginalizovanej rómskej komunity,“ informuje breznianska samospráva.

Títo zamestnanci majú byť zároveň pozitívnym vzorom pre ostatných. Mesto tiež verí, že to prispeje zvýšeniu dôvery majoritného obyvateľstva k ľuďom ohrozeným sociálnym vylúčením. V rámci projektu našiel uplatnenie aj tútor, ktorý na činnosť pracovníkov dohliada a koordinuje ju.

„Zamestnanci vykonávajú činnosti, ktorými prispievajú k skrášleniu a rozvoju nášho mesta, napríklad obnova rigolov a ich úprava pozdĺž poľných ciest, čistenie a úprava malých vodných tokov v správe mesta, čistenie a údržba verejných priestranstiev, údržba a výsadba zelene, čistenie pohrebísk, pamätníkov, pomníkov a ďalšie,“ opisuje samospráva.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM