Katarína Oravská Samospráva

Mestskí policajti majú nového náčelníka: Záujem o lukratívnu funkciu prekvapil! FOTO a VIDEO

Mesto vypísalo výberové konanie na funkciu náčelníka mestskej polície vo februári. Teraz brezniansky parlament menoval nového. Kto sa stal hlavou miestnych mužov zákona a aký bol vlastne záujem o lukratívnu funkciu?

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti majú nového náčelníka: Záujem o lukratívnu funkciu prekvapil! FOTO a VIDEO
Foto: Katarína Oravská

Brezniansky parlament menoval nového náčelníka mestskej polície. Do funkcie nastúpi od 1. apríla Ján Fedor. Nová hlava breznianskych mužov zákona sa narodila v Brezne. Fedor tu vyštudoval gymnáziu a pokračoval na Vysokej vojenskej leteckej škole v Košiciach. Po jej absolvovaní pracoval na rôznych útvaroch, neskôr na Sliači a vo Zvolene.

Do výberového konania sa Fedor prihlásil, lebo má výhrady voči fungovaniu mestskej polície. „Vidí sa mi, že MsP nefunguje tak, ako by mala. Mal som možnosť nahliadnuť do koncepcie a práce mestskej polície mesta Zvolen. Každý povie, je to väčšie mesto, iné mesto, tam ale mestskí policajti pracujú pre mesto a pre ľudí a hlavne je ich vidieť a pomáhajú,“ zdôvodnil Fedor.

Menovanie nového náčelníka prebehlo hladko v porovnaní s odvolávaním toho predošlého. Vtedy sa do seba pustili bývalý a terajší primátor. Z 20 prítomných poslancov teraz hlasovalo za menovanie Fedora 18 a dvaja sa zdržali. Treba však povedať, že breznianski poslanci nemali z čoho vyberať.

Ako uviedol brezniansky primátor Tomáš Abel, do výberového konania sa prihlásili len traja uchádzači, pritom dvaja nesplnili stanovené podmienky. Jeden nesplnil podmienku zbrojnej licencie a druhý riadiacej praxe. „Taký malý záujem o túto funkciu bol aj pre mňa prekvapením,“ dodal Abel.

Ako sám Fedor povedal prešiel rôznymi technickým a riadiacimi funkciami vrátane inšpektora inžinierskej leteckej služby slovenskej armády. V roku 1997 z armády odišiel. Podnikal s poľovníckymi potrebami, zbraňami a strelivom. V roku 2008 na požiadavky opäť nastúpi do armády, do zložky vojenského spravodajstva, kde pôsobil do roku 2013 vo vyšších riadiacich funkciách až na úrovni riaditeľa odboru.

Mestská polícia má nového náčelníka
1
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Menovanie nového náčelníka MsP
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM