Katarína Oravská Samospráva

Mestskí poslanci zasadnú v pondelok: Rokovať budú o výške finančného príspevku na žiaka aj o rozpočte na najbližšie roky

V pondelok sa uskutoční siedme a posledné pracovné zasadnutie mestského zastupiteľstva v tomto roku. Poslanci sa stretnú v zasadačke o 10.00. Sledovať ich budeme môcť opäť aj on-line. Rokovať budú o viacerých dôležitých bodoch. Prečítajte si, o ktorých.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí poslanci zasadnú v pondelok: Rokovať budú o výške finančného príspevku na žiaka aj o rozpočte na najbližšie roky
Foto: Katarína Oravská

Riešiť sa bude návrh nariadenia týkajúceho sa určenia výšky finančných prostriedkov určených na mzdy a prevádzku na žiaka základnej umeleckej školy, dieťa materskej školy, dieťa školského zariadenia, v zariadeniach školského stravovania na jedno hlavné jedlo a doplnkové jedlo zriadených na území mesta na rok 2014.

V rámci majetkových záležitostí budú mestskí poslanci preberať odkúpenie pozemku za účelom vybudovania chodníkového prepojenia medzi ulicami Dolná a Potočná v časti Mazorníkovo. Na stôl zastupiteľstva sa dostane aj návrh rozpočtu mesta Brezna na roky 2014 – 2016.

Školy, školské zariadenia a predškolské zariadenia na území mesta predložia správy o svojej činnosti za školský rok 2012/2013. Hlavná kontrolórka mesta predloží správu z finančných kontrol zákonnosti, účinnosti, hospodárnosti a efektívnosti pri hospodárení s majetkom mesta v správe rozpočtových organizácií.

Poslanci preberú aj návrh na udelenie ocenení za tento rok a tiež harmonogram a rámcový program zasadnutí zastupiteľstva v prvom polroku 2014. Zaoberať sa budú aj paušálnym príspevkom na úhradu zvýšených nákladov spojených s vykonávaním obradov uzavretia manželstva a ostatných obradov pre sobášiacich a rečníkov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM