Kristína Kožiaková Rôzne

Meteorológovia nás varujú najvyššou možnou výstrahou: Očakáva sa mimoriadne silný vietor!

Pripravte sa, že bude duť a to veru poriadne. Dokonca až tak, že v našom okrese platí druhá a aj najvyššia výstraha pred vetrom. V týchto hodinách by ste sa mali mať najviac na pozore.

Ilustračný obrázok k článku Meteorológovia nás varujú najvyššou možnou výstrahou: Očakáva sa mimoriadne silný vietor!
Zdroj: TASR

Meteorológovia zdvíhajú varovný prst a týka sa to aj nášho okresu. „V okrese Brezno sa miestami na hrebeňoch Nízkych Tatier a Tatier očakáva výskyt mimoriadne silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 35 – 40 m/s,“ uviedli odborníci zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu vo výstrahe až tretieho stupňa, ktorá platí v utorok až do 20:00 hod.

„Táto rýchlosť predstavuje veľké nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti extrémne vysoká,“ uvádza sa na SHMÚ s tým, že pravdepodobnosť výskytu mimoriadnych škôd a ohrozenia ľudských životov je veľmi vysoká.

Zároveň sa však budeme musieť mať na pozore pred vetriskom aj v nižších nadmorských výškach. Podľa slov meteorológov sa totiž miestami na horách v okrese Brezno očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 26 – 35 m/s. Preto u nás do stredy šiestej hodiny ráno platí aj výstraha druhého stupňa pred vetrom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM