Kristína Kožiaková Rôzne

Mija (29) z Brezna sa blysla v Dűssel­dorfe: V ťažkej konkurencii obstála na výbornú! FOTO

Kozmetička Mija z Brezna sa zúčastnila prestížnej sútaže v Make-upe v Dűssel­dorfe, na ktorú postúpila ako vítazka Majstrovstiev Slovenskej republiky, ktoré sa konali na veľtrhu Interbeauty.

Ilustračný obrázok k článku Mija (29) z Brezna sa blysla v Dűssel­dorfe: V ťažkej konkurencii obstála na výbornú! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Známa breznianska kozmetička Miriam Karolová (Mija) sa zúčastnila Majstrovstiev Slovenskej republiky v Make – upe, ktoré sa konali 2.10.2015 v areáli výstavného centra Incheba Expo v Bratislave počas 29. ročníku veľtrhu kozmetiky Interbeauty a postavila sa na najvyšší stupienok.

To bola jej vstupenka na Medzinárodné majstrovstvách v Make – upe, ktoré sa uskutočnili 5.3.2016 počas veľtrhu Beauty International 2016 v Dűsseldorfe.

Prestížnej súťaže sa zúčastnilo 15 súťažiacich s celého sveta. Na Slovensku si Mija vybrala svoju modelku a obliekla ju podľa zadanej témy sama. V Dűsseldorfe to bolo už o niečo ťažšie

Losovanie modeliek

„Zatiaľ čo na Slovensku sme si všetko pripravili sami v Dűsseldorfe sme si všetci pätnásti modelky losovali“, prezradila nám Mija asi najväčší rozdiel v porovnaní súťaže so Slovenskom. „Modelky boli oblečené a učesané. Mali sme jeden a pol hodiny aby sme si vyskúšali make up pred samotnou súťažou,“ rozpráva ďalej Mija.

Svedomitá príprava a zaujímavá téma

Podľa Mijiných slov, bol make-up predpísaný. „Make – up sme museli dodržiavať. Mal byť jemný, nahý a mala sa odškrtnúť prirodzená krása dievčaťa.“

Ja som sa pripravovala tak, že som si nanášanie make-upu podľa zadanej témy trénovala na viacerých typoch dievčat.

Na súťaži som sa však musela konečný make – up prispôsobiť typu modelky.

Témou v Dűsseldorfe bola Walk on the beach / Prechádzka po pláži.

Kuriozitka musí byť

Ako Mija vraví, to by nebola ona, keby sa jej niečo neskomplikovalo. „Moja modelka mala v oku znamienko. Pri celkovom výsledku to vyzeralo ako chyba pri líčení mascarou. Z môjho pohľadu mi uberalo body, pretože si to porotcovia zabudli medzi sebou povedať,“ povzdychla si Mija, ktorá nakoniec s pomedzi 15 súťažiacich obsadila krásne 6. miesto.

Na nalíčenie modelky mali 30 minút. So svojou prácou bola spokojná a pochvaľovala si aj modelku. „Bola to veľmi príjemná spolupráca.“

Skúsenosti a nové kontakty

„V prvom rade to bola pre mňa veľmi veľká skúsenosť a veľa mi to dalo. Na tejto súťaži to bolo aj o šťastí pri výbere modelky. Moja modelka mala veľmi ostré črty a spomínané znamienko v oku, a to určite zohralo veľkú rolu pri konečnom hodnotení.“

Ako nám ďalej prezrádza modelka však bola naozaj veľmi milá a Mija je nesmierne rada, že spoznala nových ľudí. „Spoznala som nových vizážistov s ktorými sme sa veľmi veľa rozprávali a odovzdávali sme si cenné skúsenosti, veľa som sa naučila,“ neskrýva nadšenie.

„V hľadisku bolo taktiež množstvo divákov od ktorých sme všetci cítili úžasnú podporu. Atmosféra bola naozaj skvelá,“ dodala na záver Mija.

Mija sa momentálne venuje projektu Miss Slovensko na ktorom líči finalistky. O tom ako to celé dopadne, vás budeme určite informovať.

Môže vás zaujímať:

Kozmetička Mija z Brezna bude reprezentovať Slovensko: Konkurencii pri jej modelke len padla sánka! FOTO

Najkurióznejší zážitok breznianskej kozmetičky: Chrapkajúca pani ešte ako-tak, ale hrdinstvo muža vás dostane :)

Kozmetička Mija, len pre uši Brezňaniek: 5 základných chýb, ktoré mnohé robíte pri líčení!

Šikovná kozmetička Mija: V Düsseldorfe som nabrala cenné skúsenosti
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM