Kristína Kožiaková Samospráva

Mimoriadne zasadnutie mestského zastupiteľstva: Na čo chce Brezno projekt za státisíce eur?

Breznianski poslanci zasadli v neobvyklom čase. Tlačil ich totiž termín podania projektu, ktorý má pomôcť mestu. Práve jeho schválenie bolo hlavným bodom programu.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadne zasadnutie mestského zastupiteľstva: Na čo chce Brezno projekt za státisíce eur?
Foto: Katarína Oravská

Brezniansky poslanci zasadli do poslaneckých lavíc. Dôvodom bolo aj podanie žiadosti o poskytnutie nenávratného finančného príspevku zameranej na triedený zber komunálnych odpadov, zhodnocovanie biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu a mechanicko-biologickú úpravu komunálnych odpadov z operačného programu Kvalita životného prostredia.

„Stretnutie som inicioval preto, lebo je potrebné podať do konca mesiaca žiadosť,“ prezradil nám primátor Brezna Tomáš Abel. Podľa jeho slov mesto plánovalo, že žiadateľom budú Technické služby mesta Brezna. Narazili však na problém.

„Keďže za bývalého vedenia boli Technické služby v mínuse, neboli oprávneným žiadateľom, lebo podmienkou bolo deklarovať kladné hospodárenie za posledných päť rokov v zmysle zákona a toto by nesplnili,“ ozrejmil problém primátor a dodal, že to bol dôvod narýchlo zvolaného zastupiteľstva.

Poslanci odsúhlasili, aby žiadosť podalo mesto bez pripomienok. „Týmto môže mesto získať techniku pre Technické služby, ktorá doteraz veľmi chýbala a aj stále chýba. Sú tam traktory, vozidlá na zvoz komunálneho odpadu, drviče odpadu kompostéry a celkovo stroje, ktoré mesto potrebuje. Celková hodnota projektu sa pohybuje v sume do 900 000 eur,“ konkretizoval pre Brezno 24 Abel.

Podľa údajov z návrhu uznesenia bude spolufinancovanie z vlastných zdrojov mesta Brezna vo výške minimálne 5% z oprávnených výdavkov.

Môže vás zaujímať:

Na viacerých miestach v Brezne nepôjde elektrina. Kedy v júni sa treba pripraviť?

Primátor Abel exkluzívne: Neprajníci vďaka, posúvate ma vpred!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM