Katarína Oravská Samospráva

Ministri dostali úlohy týkajúce sa Brezna: Hovorí sa o ďalšej etape obchvatu!

Brezňania, zbystrite pozornosť! Na výjazdovom rokovaní vládneho kabinetu sa rokovalo aj o viacerých zaujímavých projektoch, týkajúcich sa nášho mesta či okresu. Jednotlivým ministrom boli uložené úlohy, ktorým sa majú venovať. Pozrite, čo všetko budú riešiť!

Ilustračný obrázok k článku Ministri dostali úlohy týkajúce sa Brezna: Hovorí sa o ďalšej etape obchvatu!
Foto: Katarína Oravská

V utorok 25. februára pod Urpínom zasadli premiér Robert Fico s ministrami. V rámci uznesenia, ktoré vtedy schválili, sa spomínajú aj projekty, ktoré určite zaujmú nejedného Brezňana. Čím boli poverení jednotliví ministri?

Podpredseda vlády a minister financií má do konca marca uvoľniť 2,6 milióna eur na na aktivity zlepšujúce sociálno-ekonomickú situáciu okresov Banská Bystrica, Brezno a mesta Banská Bystrica. Z toho účelovo práve pre Brezno 600-tisíc eur na zakúpenie technickej infraštruktúry pre nemocnicu a rovnako 600-tisíc eur na cestný most cez Hron – Bujakovo.

Ministrovi dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja uložila vláda začať s realizáciou stavby I/66 Polomka – bodová závada a I/66 Brezno – obchvat I. etapa do 31. marca. To však nie je všetko.

Minister dopravy bol tiež poverený do konca mesiaca zaradiť do investičného plánu Slovenskej správy ciest vypracovanie dokumentácií stavebného zámeru a dokumentácii pre územné rozhodnutie stavieb I/66 Brezno – obchvat, II. etapa 2. úsek a I/66 Podbrezová – obchvat.

Tiež mu vláda uložila do investičného plánu Slovenskej správy ciest zaradiť aj vypracovanie dokumentácie pre stavebné povolenie stavby I/66 Podbrezová – prieťah.

Čítajte tiež:

Tvrdé slová Fica počas návštevy v kraji: Z tohto sa Kotleba tešiť nebude!

Rozhodnutia z rokovania vlády už prenikli von: Do nášho regiónu potečú milióny eur

Premiér o obchvate Brezna: Vieme, kedy sa začne s výstavbou!

Najväčší výrobca obálok v Európe sa rozširuje: V regióne vzniknú desiatky nových pracovných miest

Nové info o obchvate mesta: Vieme, koľko bude stáť prvá etapa aj kade povedie

Prvé etapa bude mať viac ako dva kilometre: Pozrite vizualizácie obchvatu mesta!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM